Cselgáncs GS

2022.07.08. 15:33

Pupp Réka döntőbe jutott Budapesten

Az 52 kilogrammos Pupp Réka harmadik győzelmével bejutott a döntőbe a Budapesten zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Slam-viadalon.

TEOL (MTI)

Pupp Réka (fehérben) döntőbe jutott budapesti GS-tornán (Fotó: IJF)

Az MTI információja szerint a kétszeres GS-győztes, olimpiai ötödik dzsúdós – a súlycsoport első kiemeltje – a négy között a német Mascha Ballhausszal szállt szembe, akitől eddigi egyetlen mérkőzésükön kikapott áprilisban a szófiai Európa-bajnokságon. A 21 éves ellenfél tavaly harmadik lett a párizsi Grand Slamen, novemberben pedig ezüstérmet szerzett a budapesti U23-as Eb-n.

A nyitónap magyar csapatából utolsóként állva maradt, Eb-harmadik Pupp viszonylag hamar dűlőre vitte a dolgot, két perc elteltével földharcot kezdeményezett. Ennek során először leszorította Ballhaust, aki különféle tornamutatványokkal próbált szabadulni, majd az Atomerőmű SE 26 éves sportolója kőkemény fojtásba fogta őt, melyet a német azonnal lekopogott - jelezve, hogy feladja a küzdelmet. Az elődöntő mérkőzés itt nézhető vissza.

A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa – aki a 16 között a kanadai Kelly Deguchi, a negyeddöntőben pedig a kínai Pen Liu ellen győzött – a fináléban a mindössze 17 éves olasz Giulia Carnával találkozik. Az éremküzdelmek 17 órakor kezdődnek a Papp László Sportarénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!