Horgászat

2022.07.05. 16:24

Élete legnagyobb halát fogta ki az FGKC kapusa

Egy több mint hét kilogrammot nyomó amúrt fogott ki a decsi horgásztóból Bognárné Schell Gabriella, a Szekszárdi Fekete Gólyák kézicsapatának kapusa.

Bognárné Schell Gabriella nemcsak a kézilabdapályán, a folyóparton is otthonosan érzi magát (Beküldött fotó)

Nem csak a labdával van jó barátságban Bognárné Schell Gabriella, de a horgászbotot is kiválóan forgatja. Az NB II-es bajnokságban szereplő Szekszárdi Fekete Gólyák KC kapusa a közösségi oldalon büszkélkedett el azzal, hogy élete legnagyobb halát fogta ki a decsi tavon.

A kiváló sportember horgára egy 7,7 kilogrammot nyomó amúr harapott rá, amit – mint lapunknak elárulta – feeder bottal, és májas pellet csalival akasztott meg. Nem ez volt az egyetlen nagy fogása, nem sokkal később az amúr „öccse”, egy 6,8 kilogrammos példány is a rákapott a csalira.

Bognárné Schell Gabriella nemrég kezdett el horgászni. A családjával, férjével, fiával és lányával úgy három éve járnak közös pecázásokra, de eddig csak csendes megfigyelő volt, örült neki, ha valamelyik családtagnak akadt a horgára valami. 

Tavaly ősszel döntötte el, hogy leteszi a vizsgát, s februárban meg is szerezte a horgászpapírokat. Nagy tapasztalatra még nem igazán tudott szert tenni, a mostani volt az ötödik alkalom, hogy ő is pecabottal a kezében ült ki a partra. 

Sok idejük amúgy nincs a horgászatra, hiszen mindegyikük versenyszerűen sportol. Fia, Zsolt a Szekszárdi UFC NB III-as futballcsapatának kapusa, a mostani idénytől az első keretnél számol vele Turi Zsolt vezetőedző. Lánya, Zsanett pedig az NB II-es Szekszárdi Fekete Gólyák KC szélsője, az elmúlt idényben már a felnőttek között is megvillantotta oroszlánkörmeit – az édesanyja nagy örömére. 

A 19 éves Zsolt amúgy – azt csak mi tesszük hozzá – az U19-es bajnokságban szereplő szekszárdi csapat legjobbja volt az előző idényben, míg a 17 éves Zsanett a serdülő és ifjúsági bajnokságban egyaránt gólkirályi címet szerzett az FGKC színeiben. 

Bognárné Schell Gabriella nagyon büszke rá, hogy lányával az NB II-es felnőtt bajnokságban egy csapatban játszhat. Zsanett fiatal kora ellenére az előző szezonban már 26 gólt szerzett, s egyre inkább meghatározó szerep jut neki a mérkőzéseken. 

Mint fogalmazott, a következő idényt még mindenképpen vállalja a szekszárdi csapatban, mert nagyon szeret a fiatalok között lenni. Bár azt is tudja, hogy a főszerep már nem az övé, mint a korábbi években, rutinjával, tapasztalatával igyekszik hozzásegíteni az FGKC-t egy jó bajnoki szerepléshez. 

Címkék#horgászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!