Labdarúgó NB III.

2022.07.07. 15:38

Hat NB I-es tartalékcsapat került a Közép csoportba

A Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ) elkészítették az NB III-as focibajnokságok csoportbeosztásait.

R. G.

Budai Dávid (sárgában) és a szekszárdiak a várakozásoknak megfelelően a Közép csoportban kaptak helyet (Fotó: Makovics Kornél)

A 2022/2023-as idényben is csoportonként 20-20 csapat küzd a helyezésekért, azaz a három osztályban összesen hatvan sportszervezet szerepel. A Tolna megyei gárdákat a várakozásoknak megfelelően a Közép csoportba sorolta be a szövetség, azaz itt kapott helyet a Paksi FC II, a Szekszárdi UFC és az újonc Majosi SE is. 

Érdekes, hogy ebben a csoportban szerepel a legtöbb tartalékcsapat. A tizenkét NB I-es gárda közül a Fradi, az Újpest, a Honvéd, az MTK, a Paks és az élvonalban újonc Kecskemét is itt indítja második sorát. A bajnokság küzdelmei a tervek szerin július 31-én kezdődnek. A mérkőzéseket az előző idény(ek)hez hasonlóan általában vasárnaponként rendezik, ettől csak az ünnepnapok miatt térnek el, illetve ha hétközi fordulókat iktatnak be.

A Közép csoport csapatai
Balassagyarmati VSE, Bánk SE, Ceglédi VSE, Dunaújváros FC, ESMTK, FC Dabas, Ferencvárosi TC II, Hódmezővásárhelyi FC, Bp. Honvéd-MFA II, Iváncsa KSE, Kecskeméti TE II, Majosi SE, Makó FC, Monor, MTK Budapest II, Paksi FC II, PEAC, Szekszárdi UFC, Szolnoki MÁV, Újpest FC II. 

„ágra”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!