Cselgáncs

2022.07.28. 17:57

Hetedik helyen zárt az EYOF-on Kenderesi Péter

Két győzelemmel és két vereséggel zárta a 90 kilogrammosok versenyét Kenderesi Péter a besztercebányai Európai Ifjúsági Olimpai Fesztiválon (EYOF), ezzel a hetedik helyen fejezte be a viadalt.

B. S.

Kenderesi Péter (fehérben) hetedik lett

Forrás: EJU

A Pécsi VSK bonyhádi születésű dzsúdósa a világranglistán elfoglalt második helyezésével kiemelt volt, így csak a második körben kellett bekapcsolódnia a küzdelmekbe. Alig több mint egy perc és egy-egy intés után aztán felülkerekedett német ellenfelén, negyeddöntőben azonban a szlovén Nik Purnat meglepetésre ipponnal legyőzte őt.

Kenderesi Péter versenyzését bátyja, az olimpai bronzérmes úszó Tamás a helyszínen tekintette meg, így láthatta, ahogy a vigaszágon két és fél perccel a rendes játékidő előtt ipponnal múlja felül az észt Jakob Varest. Az ötödik helyért kiírt párharcban a völgységi dzsúdós vazaarival maradt alul cseh riválisával szemben, ezzel hetedikként végzett. Kenderesinek ezzel nem ért véget az EYOF, szombaton a csapatverseny keretén belül a tatamira lép.

A magyar küldöttség két ezüstöt és egy bronzot szerzett eddig a tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!