Kajak-kenu

2022.07.30. 07:01

Ismét két Tolna megyeiért szoríthatunk az Eb-n

A maratoni Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapja után ma ismét két Tolna megyei kenus száll hajóba Silkeborgban.

B. S.

Turgonyi Olivér (jobbra) szombaton egyesben, vasárnap Horváth Tamással (balra) párosban versenyez Silkeborgban

Forrás: Szekszárdi Kajak-Kenu SE

A szekszárdiak tehetsége, Turgonyi Olivér az ifjúságiak egyes versenyében lesz érdekelt (rajt: 9.15 óra). A 2004-es születésű kajakosnak ez lesz az első nemzetközi versenye, s mint azt lapunknak edzője, Inger Nikoletta elmondta, ha az első tízben tudna végezni az öt futószakaszból álló távon, azzal már elégedettek lennének.

A csütörtöki rövidkörös aranyérme után ma a klasszikus távon méri össze erejét riválisaival Kiszli Vanda (17 óra). A paksi klasszis lelkének jót tehetett, hogy a 2019-es negyedik és a tavalyi második helye után ezúttal megnyerte a 3,4 kilométeres versenyt. Ma viszont kétszeres címvédőként ő lesz az üldözött a mezőnyben.

A riválisok között ott lesz a rövidkörön ezüstérmes spanyol Eva Barrios, a harmadik brit Samantha Clark, a két hete a Világjátékokon Kiszli mögött másodikként célba ért Cathrine Rask (aki nem mellesleg a hazai pálya előnyét is élvezheti), valamint Czéllai-Vörös Zsófia, aki idén egyedüliként tudta megverni a paksit.

A vasárnapi zárónapon Turgonyi Olivér klubtársával, a szintén újonc Horváth Tamással a párosok versenyén mutathatják meg, mit tudnak (9.45 óra).

Csütörtökön Kiszli Vanda mellett a szekszárdi Vígh Vivien debütált nemzetközi színtéren, a fiatal kajakos az ifjúságiak egyes versenyében lett ötödik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!