Strandlabdarúgás

2022.07.08. 09:31

A BL gólkirályával tör trónra a Bonyhád

Péntektől három napon át Bonyhádon randevúznak a legjobb férfi és női strandlabdarúgó-csapatok. Az uraknál a Bonyhád BFC a bajnoki címért, a hölgyeknél a házigazda és a Tolna-Mözs a Szuperkupáért száll harcba.

Munkatársunktól

A bonyhádiak fiatalja, Kaufmann Bence ollózza kapura a labdát. Beküldött fotó

A Bonyhádi Termálfürdő pályáján találkozik a sportág hazai viszonylatában a legjobb hat férfi gárda, melyek körmérkőzés formájában küzdenek meg az aranyéremért. A csapatok többsége a hírek szerint komoly problémákkal küzd a játékoskeretét illetően, többek között a Bonyhád BFC is, de talán éppen ezért várható majd nagy csata a helyezésekért. 

„Sajnos nagyon sok hiányzónk lesz a hazai rendezésű tornán, amit végtelenül sajnálok. Egy csapatnyi játékosunkat vagyunk kénytelenek nélkülözni, ami nagyon megnehezítette a dolgunkat, de igyekeztünk megerősíteni a keretünket. Nálunk fog szerepelni többek között az elmúlt évtized talán legjobb hazai strandlabdarúgója, Fekete Viktor, aki a szakmai munkát is segíti egyben. Az együttes történetének első idegenlégiósaként már Bonyhádon van a strandlabdarúgó Bajnokok Ligájának gólkirálya, a bolgár Filipov, valamint ha a háború nem szól közbe, akkor több ukrán válogatott is érkezik.

A megerősített kerettel egyértelműen a minél fényesebb érem a cél, főleg hazai pályán” – mondta lapunknak Bölcsföldi Zoltán, a Bonyhád BFC csapatvezetője. 

Hiányzók terén talán a völgységiek viszik a prímet, de érdekes módon szinte az összes csapat küzd hasonló problémákkal. Ez igen kiszámíthatatlanná teszi az erőviszonyokat, hiszen nagy kérdés, ki hogyan tudja pótolni a kiesett, meghatározó játékosait. A hazai igazolásokon kívül több együttesnél lesznek idegenlégiósok, akik azért rendre nagy erősségei csapatuknak, várhatóan ez ezúttal sem lesz másképp. A bajnokság végkimenetelét a leírtak miatt szinte lehetetlen megjósolni, de talán pont ettől lesz a végletekig kiélezett, izgalmas a bonyhádi torna. 

A nőknél a BBFC mellett az előző évi női bajnokság első két helyezettje, a 2F-Bau Tolna-Mözs és a Keresztes Lovagok találkozik. Reveland Zoltán fiatal csapattal érkezik Bonyhádra, a keretének gerincét a nemrég Montesilvanót megjárt U19-es együttes alkotja majd. Nem elsődleges cél, de az NB I címvédőjeként szeretnék szaporítani aranyérmeik számát, melyben legnagyobb ellenfelük a szigetváriak lesznek. 

A program
Péntek. Újhartyán Beach Soccer–Lupa Beach 17.30, Garvittax–Bonyhád BFC 18.45 óra. 
Szombat. Goldwin Young Boys–Energia SC Gyöngyös 10, Újhartyán–Garvittax 11.15, Bonyhád–Gyöngyös 12.30, Lupa Beach–Goldwin 13.45, Újhartyán–Gyöngyös 16, Garvittax–Lupa Beach 17.15, Bonyhád–Goldwin 18.30 óra. 
Vasárnap. Garvittax–Gyöngyös 9, Goldwin–Újhartyán 10, Lupa Beach–Bonyhád 11, 2F-Bau Tolna-Mözs–Bonyhád BFC 12 (női szuperkupa), Garvittax–Goldwin 13, Keresztes Lovagok–Bonyhád 14.15 (női szuperkupa), Lupa Beach–Gyöngyös 15.15, Tolna-Mözs–Keresztes Lovagok 16.30 (női szuperkupa), Újhartyán–Bonyhád 17.30 óra. 

Címkék#strandfoci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!