Atlétika

2022.07.09. 11:10

Öt dobogós helyezéssel zárult az U18-as Eb

A magyar válogatott négy ezüst- és egy bronz­éremmel zárta az U18-as Európa-bajnokságot Jeruzsálemben, ami az eddigi legjobb szereplés volt ebben a korosztályban kontinenstornán.

T. N.

Illusztráció: Shutterstock

Kriszt Sarolta U18-as országos csúccsal hétpróbában, Viszkeleti Villő kalapácsvetésben, Horváth Máté gerelyhajításban, Kovács Árpád 400 méteren gazdagodott ezüsttel, míg Takács Gergő 400 gáton lett bronzérmes. Ezekkel az eredményekkel az első helyet nem szerző országok közül Magyarország gyűjtötte a legtöbb dobogós helyezést. 

Az éremtáblázatot – amelyen a magyarok a 20. helyen zártak – az elmúlt két alkalomhoz hasonlóan Nagy-Britannia nyerte, ezúttal nyolc arany-, egy ezüst- és hét bronz­érmet gyűjtve. A magyar válogatottal tartott Izraelbe Scherer Tamás, a Szekszárdi Sportközpont edzője, mint a magyar szövetség utánpótlás-szakreferense. 

Mellette a klub középtávfutója, Gyányi Zsombor Buda erősítette még a Tolna megyei vonalat, a 16 éves atléta első Eb-jén 2000 méter akadályfutásban 6:16,82 perces eredménnyel futamában 14. lett, de végül nem jutott tovább a selejtezőből. 

A tervek szerint a következő Európa-bajnokságnak két év múlva Besztercebánya ad otthont. A szlovákiai helyszínen azonban hamarosan újabb megméretés vár az utánpótlásra, a 2006-ban vagy 2007-ben született fiatalok július 24–30. között versenyeznek majd az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!