Női futsal

2022.07.03. 07:40

Több hónap kihagyás vár a tolnai játékosra

Elszakadt a belső térdszalagja Vámosi Georginának, így nem csak az Európa-bajnoki négyes döntőt kell kihagynia, de hosszú ideig a tolnai futsalosok sem számíthatnak rá.

Berg S.

Vámosi Georgina (15) súlyos sérülést szenvedett (Fotó: TN)

Fotó: happy-moments.si

A múlt hétvégi, poreci felkészülési tornán a magyar válogatott négy mérkőzést játszott. Frank Tamás szövetségi kapitány együttese a svédek elleni 2–2-es döntetlent követően a lengyelektől kapott ki viszonylag simán 2–0-ra. A vereségnél sokkal nagyobb baj a dunaszentgyörgyi Vámosi Georgina sérülése, aki kontakt nélkül, egy szerencsétlen mozdulat következtében hosszú másodpercekig feküdt parkettán.

Simon Ferenc, a 2F-Bau Tolna-Mözs ügyvezetője lapunknak elmondta, az első diagnózis szerint játékosuk bal térdszalagja „csak” megnyúlt, a belső szalag viszont részlegesen elszakadt. A 17 éves tehetségre hosszú kihagyás vár, így nem is utazott el a többiekkel az Európa-bajnoki négyes döntőre. A portugáliai kontinenstornán az ugyancsak tolna-mözsi Deczki Vandát és Szalkai Kittit is soraiban tudó magyar válogatott pénteken késő este 6–0-ás vereséget szenvedett a házigazdától. A mieink ma a Spanyolországgal szemben alul maradó Ukrajna ellen lépnek pályára a bronzéremért.

A válogatotthoz kapcsolódó hír, hogy véglegessé vált az őszi Európa-bajnoki selejtezős programja. Az együttes októberben Csehországban szerepel egy négyes tornán, amelyen a házigazdák mellett a bosnyák és a szlovák nemzeti csapat lesz az ellenfele. A csoport első helyezettje jut ki a jövő évi kontinenstorna döntőjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!