Helyi sport

2022.07.27. 07:31

Nehéz csoportban a Szekszárdi FGKC és a Hőgyészi SC

A Magyar Kézilabda-szövetség elkészítette a NB II-es bajnokságok 2022/2023-as csoportbeosztását, melyből kiderül, hogy Dél-nyugaton a nőknél a Szekszárdi Fekete Gólyák KC, a férfiaknál a Hőgyészi SC csapatáért szoríthatunk majd.

Berg Sándor

Bordán Anna augusztus legelején vezényli első edzését a csapatának

Fotó: Makovics Kornél

Négy helyen cserélődött ki a női NB II Dél-nyugat csoportjának mezőnye, miután a bajnok PEAC egy osztállyal feljebb kezdi meg a pontgyűjtést az új szezonban, míg a sereghajtó Marcali a megyebajnokságban vívhatja ki a visszajutást. Nem lesz a csoport tagja a hatodik helyen záró Rákosmente, ahogy a negyedik Alba Fehérvár U22-es együttese sem. 

Székesfehérvári klub így is lesz Dél-nyugaton a Köfém SC U22-es csapatának részvételével. Mellettük az NB I/B-ből búcsúzó Mohács, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) U22-es gárdája, valamint az NB II Északról átkerült Mogyoród lesz a legutóbb ezüstérmet szerző Szekszárdi Fekete Gólyák KC ellenfele.

Bordán Anna vezetőedző lapunknak elmondta, jövő héten kezdődik a közös munka a csapattal, a felkészülés mellett várhatóan több edzőmeccset is játszanak, de egyelőre lekötve egy sincsen.

 

A férfiaknál nagyobb volt az átrendeződés, hiszen tízről tizenkét csapatosra bővítették a Dél-nyugat csoportját (az előző szezonban a dunaföldvári Holler UFC és a Baja visszalépett, a helyüket már nem tudta feltölteni a szövetség).

Nem vállalta az osztályváltást, így az új idényben is a Hőgyészi SC riválisa lesz a bajnok Nagykanizsa és a második PEAC, de megkapták a nyakukba a másodosztályból kiesett PVSE-t, a Somogy megyei bajnokságot megnyerő NEKA U23-as gárdáját, valamint Északról a Csömör lesz még „új arc”.

„Az előző szezon mezőnye sem volt semmi, de a mostani még brutálisabbnak ígérkezik. A Ferencváros U23 helyett megkaptuk a Csömört, vagyis még messzebb kell majd utaznunk” – nyilatkozta megkeresésünkre Bán Tamás, a bronzérmes hőgyésziek vezetőedzője.

A keretet illetően elmondta, Szabó Bence személyében egy távozója van a csapatnak, a 23 éves játékos a Pécsi VSE-hez szerződött.
A csapat hétfőn kezdi meg a közös munkát, s eddig két felkészülési mérkőzést kötött le a vezetőség. Augusztus 10-én a NEKA-nál vendégszerepelnek a hőgyésziek, majd szeptember 3-án a Budapest Honvéddal találkoznak. A kettő között, augusztus 19-én hazai rendezésű tornát szerepel majd a HSC, melyen a Kalocsa és a nagyatádi Rinyamenti KC vesz még részt.

Csoportbeosztások
A Női NB II, a Dél-nyugat csoport mezőnye: Mohácsi TE, Szekszárdi Fekete Gólyák KC, Rinyamenti KC Nagyatád, Köfém SC U22, Dunaújvárosi Kohász KA NKFT. U22, Gárdony-Pázmánd NK KFT. U22, Siófok KTC KFT. U22, Nemzeti Kézilabda Akadémia U22, Hévíz SK, Tungsram SE Nagykanizsa, BBSC Balatonboglár, Mogyoródi KSK.

A Férfi NB II, a Dél-nyugat csoport mezőnye: Pécsi VSE, Tungsram SE Nagykanizsa, Pécsi EAC, Hőgyész SC, Dunaújvárosi AC, Mecseknádasdi Spartacus SE, Kalocsai KC, Rinyamenti KC, NEKA U23, MK Pelikán Siklós KC, Kiskőrösi KS Kft., Csömöri SSZN Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!