Női kosárlabda

2022.07.06. 14:22

Főtáblán a KSC Szekszárd az Euroligában!

A címvédő Sopron Basket mellett az Atomerőmű KSC Szekszárd is a főtáblán indul a női kosárlabda Euroliga 2022/2023-as idényében.

TEOL (MTI)

Studer Ágnes (a labdával) és a soproni Varga Alíz jövőre is az Euroligában bizonyíthat (Fotó: MW)

A nemzetközi szövetség szerdai tájékoztatása szerint automatikusan a 16 csapatos főmezőnyben kapott helyet az áprilisi, isztambuli négyes döntőben a magyar klubkosárlabda legnagyobb sikerét arató Sopron – amely utána 15. NB I-es aranyérmét is begyűjtötte –, valamint az EL-ben az előző szezonban nyeretlenül debütált, bajnoki ezüstérmes Szekszárd is. Az EL sorsolására jövő pénteken kerül sor Münchenben.

A már főtáblás csapatok:
Sopron Basket, Atomerőmű KSC Szekszárd, Fenerbahce (török), Bourges (francia), Salamanca (spanyol), Schio (olasz), USK Praha (cseh), Polkowice (lengyel), Mechelen (belga), Riga (lett), Mersin (török), Landes (francia), Valencia (spanyol)

Az EL selejtezőjében a magyar csapatok közül a DVTK-HUN-THERM együttese érdekelt, lehetséges ellenfelei: Kulubu (török), Villeneuve d'Ascq-LM (francia), Girona (spanyol), Bologna (olasz), Sepsi-SIC (román), Olimpiakosz (görög), Ramla (izraeli), Crvena zvezda (szerb).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!