Úszás

2022.07.26. 16:14

Sérülés miatt ki kell hagynia az Eb-t Kenderesi Tamásnak

A tavaly 200 méter mellúszásban bronzérmet szerző bonyhádi szülétésű Kenderesi Tamás vállsérülés miatt kénytelen kihagyni a római Európa-bajnokságot.

T. N.

A római Európa-bajnokságon nem láthatjuk Kenderesi Tamást

Fotó: Szabó Miklós

Edzés közben egy rossz mozdulat vagy a nagyobb terhelés miatt megsérült az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes Kenderesi Tamás válla, emiatt kihagyja az augusztusi, római kontinensbajnokságot – olvasható a bonyhádi születésű úszó klubjának, a PSN Zrt.-nek a honlapján.

Az idei budapesti világbajnokságon 200 méter pillangón hatodik helyen végző olimpikon edzője, Turós Máté a klub oldalán emlékeztetett, a 25 esztendős úszónak hat évvel korábban volt már egy hasonló sérülése, de ezúttal súlyosabb ügyről van szó. Elárulta, Kenderesi válla be van gyulladva és tele van folyadékkal, ennek ellenére az edzésekkel még nem álltak le, de az intenzitásuk és terjedelmük csökkent.

Emiatt folyamatos visszajelzésre van szükség Tomi részéről, hogy mennyire fáj neki. Ha kicsi fájdalmat is érez, akkor inkább azt a feladatot nem csináljuk vagy csak lábbal úszik, de mindenképp szeretném, hogy mozgásban maradjon, hogy ne maradjon ki az edzésmunka – fogalmazott Turós Máté, az úszó edzője.

Kenderesi Tamás arról beszélt, hogy egy tehetséges baranyai gyógytornásszal végzi a rehabilitácót.

Olyannal, aki nemzetközi előadásokat tartott erről, sok tapasztalattal rendelkezik így profi kezekben leszek. Hamarosan nekilátunk a munkának, beépítjük az edzésbe is majd

 – mondta az aparhanti kötődésű olimpikon.

A tervek szerint a pihenőt követően szeptemberben folytatódik a munka Kenderesi számára, az első verseny a szokásos rövidpályás országos bajnokság lesz november környékén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!