Strandfoci

2022.07.13. 14:00

Tolna-mözsi ezüst, bonyhádi bronz a Szuperkupán

Az előző női élvonalbeli bajnokság első két helyezettje, a címvédő 2F-Bau Tolna-Mözs és a Keresztes Lovagok mellett a házigazda Bonyhád BFC csapott össze a völgységi város termálfürdőjének pályáján, hogy megvívjanak a szuperkupáért.

Berg S.

A házigazda bonyhádiak helyt álltak a címvédő Tolna-Mözs ellen a vasárnapi a női Szuperkupa-mérkőzésen (Fotó: Mártonfai D.)

Fotó: Denes Martonfai

A bonyhádiak szépen helytálltak a két topcsapat ellen, de a papírformának megfelelően az NB I-es csaptok játszottak az aranyéremért. A tolna-mözsiek ezúttal kissé tartalékosan, sok fiatallal álltak fel, amit a futsal Európa-bajnoki négyes döntőben szereplő magyar válogatott tagjaival jelentősen megerősödött szigetváriak ki is használtak, magabiztosan elhódítva a kupát.

„Foghíjasan, mindössze két cserével érkeztünk Bonyhádra, ahol a hazai csapat ellen melegítettünk be a Keresztes Lovagok elleni meccsre. A 3–1-es siker egy nem túl közönségszórakoztató mérkőzésen született. A döntőn nem sok babér termett számunkra a szinte a teljes keretével érkező Lovagok megérdemelten nyertek” – értékelte csapata teljesítményét Reveland Zoltán, akinek keretét jobbára a nemrég Montesilvanóban szereplő U19-es gárda játékosai alkották.

Eredmények. 2F-Bau Tolna Mözs–Bonyhád BFC 3–1. A tolnai gólokon Kiss Gabriella, Tancsa Bítia és Bajcsy Krisztina osztozott. Keresztes Lovagok–Bonyhád BFC 4–0. Keresztes Lovagok–2F-Bau Tolna-Mözs 5–1. A tolnaiak gólját Wiesner Dalma szerezte.

A gólkirálynő Varga Adél lett négy találattal, a legjobb mezőnyjátékosnak járó elismerést Kota Gabriella vehette át, a legjobb kapus pedig Hargas Annamária lett. Mindhárman a győztes Keresztes Lovagokat erősítették.

A tolna-mözsiek hétvégén már az NB I-es bajnokságban szerepelnek: Reveland Zoltán együttese címvédőként a Bonyhádon is szerepeltetett fiatalokkal utazik a balatonlellei Napfény Strandra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!