Kosárlabda

2022.07.06. 19:48

Történelmi szezonra koccintottak a KSC szponzori vacsoráján

Nemcsak a klubtörténet első euroligás szereplésére koccinthattak a KSC szponzorai a Bodri Birtokon, hanem arra is, hogy az új szezonban is főtáblásak lesznek a szekszárdiak.

Rónai Gábor

Szabó Noémi és a KSC Szekszárd elnöksége ajándékokkal köszönte meg a klub támogatóinak egész éves segítségét (Fotó: Mártonfai Dénes)

Nehéz, hullámvölgyekkel teli szezon van az Atomerőmű KSC Szekszárd háta mögött – hangsúlyozta Szabó Noémi a Bodri Birtokon tegnap este megtartott támogatói vacsorán. A szekszárdi kosárcsapat szakmai és sportigazgatója értelemszerűen a klubtörténet első euroligás szereplését emelte ki, hozzátéve, hogy bár sok babér nem termett nekik újoncként, de rengeteg tapasztalattal lettek gazdagabbak, a szurkolók pedig igazi sztárokat láthattak a szekszárdi sportcsarnokban.

Nagy örömmel jelentette be, hogy a nemzetközi szövetség döntése értelmében az Atomerőmű KSC Szekszárd a 2022/2023-as szezonban a főtáblán kezdheti meg a küzdelmeket a legrangosabb európai kupasorozatban. A magyar bajnokságban negyedszer nyert ezüstérmet a KSC az itthon egyeduralkodó (s tavaly óta Európa legjobb csapatának számító Sopron Basket mögött), a Magyar Kupát bronzérmesként zárta, a klub U23-as korosztályú csapata pedig először megnyerte a Hepp Ferenc-emlékkupát.

Utóbbi kapcsán hangsúlyozta ki Szabó Noémi, hogy a szekszárdi kosárklub hosszú évek óta az utánpótlásnevelés élvonalába tartozik, amiért nagyon hálásak az edzőiknek, s minden olyan oktatási intézmény vezetőjének, akikkel szoros együttműködésben dolgozik a KSC. „Köszönjük nekik a rugalmasságot, az erkölcsi támogatást és a szeretetet, amit felénk tanúsítottak” – mondta. Nem feledkezett el a klub alkalmazottairól, az edzőktől a vezetőkön és az elnökségi tagokon át az összes dolgozónak köszönetet mondott a tavalyi szezonért, az erőfeletti munkáért, amit azért a három betűért tesznek, ami ma már nemcsak Szekszárdon, hanem a Magyarországon is egyre inkább fogalom: a KSC-ért.

„A siker nem egy véletlen. Kemény munka, kitartás, tanulás, áldozat, de leginkább az öröm megélése abban, amit csinálsz” – idézte fel Szabó Noémi a legendás brazil futballista, a háromszoros világbajnok brazil Pelé szavait. A szakmai és sportigazgató köszöntője után a klubvezetés ajándékokat adott át az egyesület támogatóinak.

Az eseményről a klub honlapján az alábbi videót tették közzé:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!