női labdarúgás

2022.08.12. 06:52

A jó rajt magával hozná a megfelelő önbizalmat

A bennmaradás kiharcolása a cél az első élvonalbeli szezonjára készülő Szekszárdi WFC-nél. Kágyi Rebeka csapatkapitány szerint készen állnak a rajtra, egy jó kezdés pedig egészséges önbizalmat adhatna nekik.

Berg Sándor

A hangulatra nem lehet panasz a Szekszárdnál, már csak jó rajtot kell venniük Kágyi Rebekáéknak (elöl jobbra)

Fotó: Makovics Kornél

– Felkészültek a kalandra?
– Úgy érzem, hogy készen állunk! – vágta rá Kágyi Rebeka, a női élvonalban szombaton bemutatkozó Szekszárdi WFC csapatkapitánya. – Már július 1-jével belevágtunk a munkába, de kellett is a hosszú felkészülés, mert az NB I teljesen más lesz, mint amilyen a másodosztály volt. Mégis csak az ország legjobb csapatai ellen lépünk majd pályára hétről-hétre.

– Éppen ezért kérdezem, na meg azért is, mert érkeztek új játékosok a csapathoz.
– Szerencsére mind szakmailag, mind emberileg gyorsan beilleszkedtek az érkezők, sok időt töltöttünk el együtt az edzéseken kívül is. Igaz, abból is akadt bőven, a második héten már edzőtáboroztunk, ahol napi három tréningünk volt. Jobbára a klub fiú csapataival tudtunk felkészülési mérkőzést játszani, ami elsőre érdekesen hangzik, de talán még jól is jöhetnek.

– Azok hogyan szolgálták a felkészülésüket?
– Nagyobb iramú találkozók voltak egy gyorsabban reagáló és gondolkodó együttesek ellen. Az elsőknél még érezhető volt az eltérő edzettségi állapot az új igazolások  és köztünk, de az utolsó találkozón már olyan volt a védekezésünk és az előrejátékunk, amilyennek lennie kell.  Sokat fejlődtünk és visszaköszöntek azok az elemek, amiket az edzéseken gyakoroltunk. A kellő terhelést is megkaptuk, ami azt mondatja velem, hogy tényleg készen állunk a bajnokságra. 

– Szombaton a Fehérvár ellen kezdenek, majd jön a Kelen. Ez két olyan csapat, melyekkel az előző idényben is találkoztak. Ez előny vagy hátrány?
– Ez az, amit előre nem tudunk. Ha tippelnem kéne, inkább előnyt jelent, hiszen ismerjük őket, tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük. A fehérváriaktól oda-vissza kikaptunk, bennünk van a revans vágya, hogy igen is képesek vagyunk legyőzni őket.

– Mivel lenne elégedett ez után a két mérkőzés után?
– Örülnék, ha két győzelemmel kezdhetnénk, egy jó rajt kellő önbizalmat adna a folytatásra, ami már nem lesz olyan könnyű, sőt. De nem vagyunk telhetetlenek, azt gondolom, hogy három-négy ponttal is elégedettek lehetnénk.

 

– Látatlanban milyen erőviszonyokra számít?
– A Bajnokok Ligájára készülő Ferencváros címvédőként a nőknél is kiemelkedik a mezőnyből, de a Győr, az MTK és az Astra is komoly erőt képvisel. Ha az előbb azt mondtam, hogy az első két fordulóban jó a sorsolásunk, a következő kettő igen nehéz lesz a győriek és a Fradi ellen. Ezért is lenne szükség egy jó rajtra. 

– És a Szekszárdot hova sorolná be a mezőnyben?
– Nem akarunk túl nagyot álmodni, csak akkorát, amit el is tudunk érni. Első évben a bennmaradást tűztük ki célként, ehhez tudjuk, hogy kiket kell megverni. Az újoncok közül a Fehérvárt és a Kelent ugye már ismerjük, de a Keletről érkező Újpestet és Szegedet is képesek lehetünk megelőzni. 

A menetrend
A Szekszárdi WFC őszi programja. I. forduló, augusztus 13.: MOL Fehérvár FC–Szekszárdi WFC 11 óra. II. forduló, augusztus 21.: Szekszárd–Kelen SC 11 óra. III. forduló, augusztus 27.: ETO FC Győr–Szekszárd 17 óra. IV. forduló, szeptember 10.: Szekszárd–Ferencváros 16 óra. V. forduló, szeptember 17.: Puskás Akadémia–Szekszárd 16 óra. VI. forduló, szeptember 24.: Szekszárd–Astra-Activtek HFC-Üllő 15 óra. VII. forduló, október 1.: MTK Budapest–Szekszárd 15 óra. VIII. forduló, október 15.: Szekszárd–Kész-Szt. Mihály-Szeged 13 óra. IX. forduló, október 29.: Újpest FC–Szekszárd 13.30 óra. X. forduló, november 5.: Szekszárd–Haladás Viktória 13 óra. XI. forduló, november 19.: DVTK–Szekszárd 13 óra. XII. forduló, november 27.: Szekszárd–Fehérvár 13 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!