Kosárlabda

2022.08.16. 16:14

A KSC a győriek ellen kezd az idei Sió Kupán

Összeállt az idei, immáron 53. Sió Kupa programja. A házigazda szekszárdiak a Győrrel kezdenek.

R. G.

Studer Ágnes (KSC) és Kiss Virág (PEAC) egy korábbi Sió Kupán

Fotó: Makovics Kornél

Bombaerős lesz az idei Sió Kupa. A magyar bajnokság legjobb csapata, a Sopron Basket kivételével a teljes női élmezőny felvonul a tradicionális tornán, amelyet szeptember 13. és 15. között rendeznek meg a tolnai megyeszékhely sportcsarnokában. 

A keddi nyitó meccset 16 órától a DVTK Hun-Therm és az NKA Universitas PEAC vívja, majd az ünnepélyes megnyitót követően 19 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd és az UNI Győr mérkőzik. A szerdai pihenő után csütörtökön 16 órakor kezdődik a bronzmérkőzés, 19 órakor pedig a döntő. 

– Egy rendkívül színvonalas tornára számítok, hiszen az idei Sió Kupa az „üldözők viadala” lesz. A jelen pillanatban a Sopron mögött a legerősebb kerettel rendelkező csapatok vesznek részt a nagy hagyományú házitornánkon. Azzal, hogy a DVTK, a Győr és a PEAC is igent mondott a megkeresésünkre, remek alkalom kerekedett, hogy klasszis meccsekkel zárjuk a felkészülési időszakot, hiszen a következő hétvégén már élesben kell majd bizonyítania mindenkinek a magyar bajnokság első fordulójában” – nyilatkozta Szabó Gergő, a KSC ügyvezető-elnöke.

Mint arról beszámoltunk, a szekszárdiak hétfőn kezdték meg a felkészülést a 2022/2023-as szezonra. Az NB I-ben szeptember 24-én vívja az első meccset a KSC, amely az Euroligában október 26-án kezdi meg a küzdelmeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!