Kosárlabda

2022.08.19. 16:31

Nem a paksiakon múlt, hogy a magyar válogatott kikapott a svájciaktól

A magyar U16-os fiúválogatott kikapott Svájctól, a B-divíziós Európa-bajnokságon, így a 13. helyért folytathatja.

TEOL

Buglyó Barna (a labdával) volt a magyar válogatott legeredményesebbje

Fotó: FIBA

Az osztrákoktól elszenvedett drámai vereséggel eldőlt, hogy a magyar csapat nem lesz ott a nyolc között, és a 9-16. helyért folytathatja a Szófiában zajló Európa-bajnokságon. Az első ellenfél az a svájci válogatott volt, amely csoportjában csak Luxemburgot tudta megelőzni, a bolgárokat, az izlandiakat és a cseheket nem. A mieink harmadikként zártak a csoportjukban, a belgák és az osztrákok mögött, a grúzokat, az észteket és a ciprusiakat megelőzve. 

Ezen a meccsen azonban semmi nem jött össze a magyaroknak, a svájciak végig irányítottak, a záró felvonásban pedig állva hagyták a mieinket, akik ebben a felvonásban mindössze 9 pontot tudtak szerezni. A 81–56-os vereség azt jelenti, hogy Faragó Péter együttese a 13-16. helyért folytathatja. 

A magyar együttesben a Pakson nevelkedett, de jelenleg Németországban kosárlabdázó Buglyó Barna bizonyult a legeredményesebbnek, 10 pontja mellé leszedett 5 lepattanót és 3 gólpasszt is kiosztott. Az Atomerőmű SE két jelenlegi játékosa közül Kékesi Kolos 7 pontot 4 lepattanót és 2 gólpasszt, Pavlik Botond pedig 4 pontot, 4 lepattanót és egy asszisztot jegyzett. 

A mieink a folytatásban előbb a románokkal találkoznak, s ha nyernek, a 13., ha veszítenek, a 15. helyért folytathatják. 

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!