Edzőtábor

2022.08.25. 09:59

A sportág hazájában edzőtáboroztak a paksi dzsúdósok

Két hetet töltött a japán Tenri Egyetemen a magyar cselgáncsválogatott, köztük a paksi Pupp Réka és Cirjenics Miklós, valamint edzőjük, Braun Ákos szövetségi kapitány.

TEOL

A magyar válogatott Pupp Rékával (alsó sor, balra) és Cirjenics Miklóssal (álló sor, balról a harmadik)

Fotó: Atomerőmű SE

Aki kicsit is jártas a cselgáncs világában, annak nem kell ragozni, mit is jelent Japánban edzőtáborozni. Elég csak a magas szakmai színvonalú tréningeket, a világon egyedülálló nagyszámú, minőségi partnerállományt és a tiszta, tágas, jól felszerelt termeket említeni.

Az augusztus közepi kéthetes edzőtáborról az Atomerőmű SE holnapja számolt be, ahol azt írják, hogy a hosszú, fárasztó órák után Oszakában landolt a magyar válogatott repülőgépe, majd ötven perc buszozás után a Tenri Egyetemhez közeli szállásra érkeztek meg. A világranglista élén álló Pupp Réka saját bevallása szerint az első napokban csak kereste önmagát, majd szép fokozatosan felvette a fonalat. Fel is kellett, hiszen a napi két edzés mellett szinte csak enni és pihenni volt idejük a dzsúdósoknak, de egy kis kikapcsolódásként egy rövid kirándulás belefért a festői szépségű Nara Parkban.

Bedecs Ferenc, az Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztályának szakmai igazgatója a cikkben hozzátette, mivel nagyon nagy számban minőségi partnerek állnak rendelkezésre egy-egy edzésen, így tényleg ez a lehető legjobb felkészülés egy judós számára. A japán tréningek metodikája viszonylag egyszerű. Rövid bemelegítést követően megkezdődnek az állásküzdelmek (tachi-waza randorik), melyek köztudottan a legjobban modellezik a judo sportág versenyen lezajló mozdulatait.

A nemzeti csapattal tartott Braun Ákos, az Atomerőmű SE edzője és a női válogatott szövetségi kapitánya, az ő meglátása szerint Pupp Réka mellett a sérülésből felépült Cirjenics Miklós is szépen dolgozott, és igen hasznos két hetet töltöttek az ázsiai országban.

Idehaza további edzések és válogatott összetartások várnak a legjobbakra, hiszen közeleg a taskenti világbajnokság, amely október 6. és 12. között lesz. Majd idén még három Grand Slam-tornát rendeznek, sorrendben: Abu-Dzabiban (október 21-23.), Bakuban (november 4-6.) és Tokióban (december 3-4.), valamint év végén Jeruzsálemben tartják a Masters Tornát (december 20-22.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!