Kosárlabda

2022.08.14. 16:00

A torna rávilágított, miben kell még fejlődnie

A játék több szegmensében is fejlődnie kell, vallja magáról Szücs Gréta, az Atomerőmű KSC Szekszárdi fiatal centere, aki a nemrég véget ért Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) bronzérmet szerzett az U16-os magyar válogatottal.

TEOL

Szücs Gréta gyorsaságban és fizikalitásban is fejlődne még céljai elérése érdekében

Fotó: Peter Szalmas/MOB

Centerposzton szerintem a gyorsaság, illetve a fizikalitás volt a legszembetűnőbb különbség. Az ellenfeleink játékosai teljesen más erőviszonyokat képviseltek, mint az itthon megszokottak, a legnagyobb differencia talán a spanyoloknál volt érzékelhető

 – fogalmazott a wbasket.hu szakportálnak a szekszárdiak tehetsége. 

Ezeken kívül az állóképességem is javulhatna, illetve védekezésben is még van fejlődnivalóm. Ezért is volt nagyon hasznos ez a torna, rávilágított a hiányosságaimra, amiken a jövőben dolgozni szeretnék a további fejlődés érdekében.

Szücs Gréta elmondta, saját maga elé nem tűzött ki célt az EYOF előtt, számára az volt a fontos, hogy a csapat érjen el minél jobb eredményt. Emlékezetes találkozónak a szlovének elleni csoportmeccset emelte ki, mellyel bebiztosították a továbbjutásukat, valamint a belgák elleni bronzcsatát hozta fel.

A szekszárdiak fiatal tehetsége a Cegléd elleni februári alapszakasz-mérkőzésen mutatkozott be a KSC felnőtt csapatában, majd a PINKK-Pécs ellen is pályára léphetett. Erről elmondta, nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy mindössze 15 évesen debütálhatott az A-csoportban.

Hozzátette, a válogatott és a klubcsapat hasonló szisztémában játszik, mindkét fronton a kemény védekezésen van a hangsúly, s az abból indított gyors támadásokat várja el tőlük a szakmai stáb.

A válogatott az EYOF csoportkörében a szlovákokat (66–57) és a szlovéneket (59–52) legyőzte, a spanyoloktól viszont kikapott (50–91). A franciák ellen elveszített elődöntőt (47–60)  követően a belgák elől (57–46) szerezték meg a bronzérmet Szücs Grétáék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!