Kosárlabda

2022.08.11. 20:33

Amerikai bedobóval lett teljes az ASE kerete

A 25 éves, 191 cm-es, kettes és hármas poszton egyaránt bevethető Devonte Greennel vált teljessé az Atomerőmű SE NB I-es férfi kosárlabda csapatának kerete, olvasható a klub hivatalos közösségi oldalán.

TEOL

Devonte Green (Forrás: ASE)

Green az Indiana Egyetemen tanult és játszott az Indiana Hoosiers csapatában az NCAA-ben, ahol 2016 és 2020 között 120 mérkőzésen lépett pályára, 7.9 pontot, 2.4 lepattanót, 2.1 gólpasszt és 21.1 percet átlagolt. Profi karrierjét 2020. augusztus 15-én Görögországban, a másodosztályból frissen feljutó Charilaos Trikoupis gárdájánál kezdte, ahol mindössze 9 mérkőzésen lépett pályára. Érdekesség, hogy a debütáló mérkőzésén - melyen 10 pontot, 4 lepattanót és 3 gólpasszt jegyezhettek a neve mellé - utolsó másodperces triplájával nyert a csapata.

Az amerikai játékos és a görög csapat útjai 2021 márciusában külön váltak, Green ezután az Egyesült Államokban készült az NBA Summer League-re, ahol tavaly augusztusban a Utah Jazz White és a Philadelphia 76ers csapataival szerepelt. November 12-én visszatért Görögországba, ezúttal azonban a Larisa csapatához igazolt, ahol a DEAC korábbi játékosával, Stefan Moodyval játszott együtt. Itt 22 mérkőzésen szerepelt, 7.5 pontot, 1.9 lepattanót, 1.0 gólpasszt és 18.1 percet átlagolt.

Az ASE új igazolásának családjában a kosárlabda központi szerepet játszik: öccse, Rashad a San Francisco egyetemi csapatának a játékosa volt, idősebb testvére a háromszoros NBA bajnok Danny Green, aki jelenleg a Memphis Grizzlies csapatát erősíti. Unokatestvérei korábbi játékosok és edzők: Gerald Green, Garlon Green, Jordan Green, valamint Willie Green korábbi NBA játékos, kétszeres NBA bajnok másodedzőként a Golden State Warriors-szal, jelenleg a New Orleans Pelicans vezetőedzője.

„Örülök Devonte leigazolásának, úgy érzem, vele egy komplett mezőnyember csatlakozott együttesünkhöz. Remélem, hogy védekezésben és támadásban is vezére lesz a csapatunknak, amelynek kerete végre teljessé vált. Köszönöm a menedzsment munkáját, most már rajtunk a sor, hogy egy szép éve legyen a paksi kosárlabdázásnak” – mondta Csirke Ferenc vezetőedző.

„Izgatott vagyok, hogy az ASE-nál folytathatom a pályafutásomat. Várom, hogy Paksra utazhassak és elkezdhessem a munkát, amit remélhetőleg egy sikeres szezon fog követni. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a csapat szép eredményeket érjen el” - idézi a honlap Devonte Green nyilatkozatát.

A munkát augusztus 15-én kezdi meg az ASE Csirke Ferenc vezetőedző, Szentendrei Áron másodedző és Gyebrovszki Ádám erőnléti edző irányításával. Az idegenlégiósok augusztus végén csatlakoznak a paksi csapathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!