Kosárlabda

2022.08.29. 12:52

Az üldözők viadala lesz az idei Sió Kupa

Az üldözők viadala lesz az idei Sió Kupa, mondta Szabó Noémi az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója az immáron 53. felkészülési tornát felvezető sajtótájékoztatón.

R. G.

Dr. Sólyom Bódog, az Atomerőmű KSC Szekszárd örökös tiszteletbeli elnöke, Szabó Noémi szakmai és sportigazgató, Bálint Réka csapatkapitány és Djokics Zseljko vezetőedző a sajtótájékoztatón

Fotó: Dénes Mártonfai

Európában sincs ilyen komoly hagyományokkal bíró felkészülési torna, mint a Sió Kupa, hangzott el az eseményt felvezető hétfői sajtótájékoztatón.
Szeptember 13. és 15. között immáron 53. alkalommal rendezik meg a tornát a szekszárdi városi sportcsarnokban, mégpedig az NKA Universitas PEAC, a Serco Uni Győr és a DVTK-Hun-Therm részvételével. Kedden 16 órakor a pécsiek és a diósgyőriek meccse nyitja a sort, majd 19 órától a házigazda szekszárdiak és a győriek csapnak össze. A csapatok kérésére másnapra egy pihenőnapot iktattak be, edzéslehetőségekkel, majd csütörtökön jönnek a helyosztók, a bronzmeccset 16, a döntőt 19 órakor rendezik. 

Mint azt Szabó Noémi, a szekszárdi klub szakmai és sportigazgatója elmondta, az üldözők viadalának nevezték el a tornát, hiszen a magyar bajnokságban egyeduralkodó Sopron Basket mögötti legjobb csapatok kivétel nélkül itt lesznek Szekszárdon. 

A tornán még nem lesz teljes a KSC kerete, az újak közül a francia Montpelliertől igazolt Sydney Wallace és az Indiana Fevertől szerződtetett Victoria Vivians már itt lesz, előbbi szeptember 1-jén, utóbbi szeptember 5-én érkezik. A Chicago Sky klasszisát, Ruthy Hebardot viszont csak szeptember 17-re várják. 

Neki nem lesz sok ideje a beilleszkedésre, hiszen 24-én már bajnokit játszik a KSC, mégpedig idegenben, az ELTE-BEAC Újbuda ellen. Az első hazai bajnokijukat szeptember 28-án a VBW CEKK Cegléd ellen vívják Studer Ágnesék. Az Euroligában – ahol selejtező nélkül lett főtáblás a Szekszárd – október 26-án, a cseh USK Praha vendégeként lépnek pályára először a kék-fehérek, itt az első hazai meccsükön november 2-án, szerdán az előző idényben döntős török Fenerbahcét fogadják. 

 Várja már az Euroliga-szereplést Bálint Réka, a szekszárdiak csapatkapitánya, aki azt reméli, hogy a tanulóévük után mielőbb sikerül megszerezniük az első győzelmüket a legrangosabb kontinentális sorozatban. A magyar bajnokságról pedig azt mondta: évről-évre egyre erősebb lesz a hazai pontvadászat, ahol már az nagy teljesítmény részükről, hogy rendre legyőzik az üldözőiket, s bekerülnek a döntőbe. Az előttük álló idényben szeretnék még jobban megszorongatni a soproniakat, mert még nem tettek le arról, hogy megvalósuljon a nagy álmuk, és bajnoki címet szerezzenek az NB I-ben. 

A szekszárdiak a Sió Kupát megelőzően három felkészülési mérkőzést játszanak, az elsőt most szerdán, 19 órától a BKG-Prima Szigetszentmiklós ellen. Szeptember 3-án, szombaton 11 órától a PINKK-Pécsi 424, szeptember 10-én, szintén szombaton pedig a Vasas Akadémia lesz a vendég a tolnai megyeszékhely sportcsarnokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!