Fesztivál

2022.08.01. 17:09

Csak egy kicsit zavart be az eső

Szerencsésen megúszták a nagyobb égszakadást és földindulást a SporTolna Triatlon Fesztivál szervezői.

R. G.

A nem éppen kedvező időjárás ellenére több mint nyolcszázan neveztek az idei versenyre

Fotó: Makovics Kornél

A pokoli hőséget hozó napok után zivatarokkal és komoly széllel riogatta a szervezőket a meteorológiai szolgálat, így nem kevés aggodalommal várta mindenki a 38. SporTolna Fesztivál rajtját. Végül egy másfél órás esővel, és a nagy széllel megúszták a résztvevők. A 780 előnevezőhöz, a megszokottnál kevesebben, csupán negyvennyolcan csatlakoztak a helyszínen – ezt egyértelműen az időjárás számlájára lehetett írni. 

A legkisebbek aggódó szüleik buzdítása közepette egymással, és önmagukkal nagy küzdelmet vívva ragadtatták tapsra a szépszámú közönséget. Tolna megyei versenyzők nem kápráztatták el az utánpótlás korosztályban az értük szorítókat. Legjobb helyezést a tolnai Vas Eszter érte el, 1:06:57 idővel. Ez a 8. helyre volt elegendő az ifjúsági korosztályban. A délelőtti zivatar néhány kisebb kerékpáros balesetet okozott,  de a sérülteket a helyszínen ellátták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!