Hallássérültek futsal-világbajnoksága

2022.08.23. 10:36

Dunakömlődi kapussal lett világbajnok a magyar hallássérült futsalválogatott

Magyar sikerrel zárult a negyven év feletti hallássérültek futsal-világbajnoksága, a magyar csapat a varsói döntőben 3–0-ra verte meg Ukrajnát. A torna legjobb kapusának a dunakömlődi Bérdi Zoltánt választották.

TEOL

Bérdi Zoltánt (alsó sor, balról a harmadik) a világbajnokság legjobb kapusának választották

Forrás: Nemzeti Sport Online

A magyar hallássérült futsalválogatott aranyérmes lett az idén először megrendezett, negyven évnél idősebbeknek kiírt futsal-világbajnokságon. A lengyelországi viadalon öt meccset játszottak a mieink, s mind az ötöt megnyerték: a csoportkörben Ghána (3–0), Szlovákia (4–2) és Brazília (5–3), a negyeddöntőben a házigazda Lengyelország (5–1), majd Üzbegisztán (5–1), végezetül a döntőben Ukrajna sem tudta feltartóztatni őket. Az utolsó összecsapáson Lábas László duplájával és Szabó Norbert góljával 3–0-ra nyertek Varsóban, elhódítva a világbajnoki címet.

„Az ukrán csapat számított a torna esélyesének, de borítottuk a papírformát. Összeszedetten futsaloztunk, nagyon akartuk a győzelmet! Rendkívül büszkék vagyunk" – mondta Ács Antal szövetségi edző.

A válogatott sikere mellett egyéni elismerés is jutott a magyaroknak: Bérdi Zoltánt választották meg a torna legjobb kapusának. A 42 éves hálóőr, fél év sárszentlőrinci és kajdacsi kitérőtől eltekintve, a Dunakömlődi SE-től nyolc szezon után nyáron a Madocsa SE-hez igazolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!