Átigazolás

2022.08.30. 12:17

Fehérváron folytatja Szendrei Ákos

Az élvonalban szereplő MOL Fehérvár FC kölcsönvette a Dunaszerdahelyi AC-tól a paksi nevelésű Szendrei Ákost.

B. S.

Szendrei Ákos (jobbra) a fehérvári klub sportigazgatójával, Sallói Istvánnal

Fotó: MOL Fehérvár FC

A 19 éves csatár 2003. január 23-án született Szekszárdon. Pakson nevelkedett, a tolnai együttes saját nevelésű játékosaként a 2019/2020-as szezonban mutatkozott be az NB I-ben. Második szezonjában már két gólt is szerzett a paksiak színeiben, ahol tizenegy élvonalbeli és négy Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára. Tavaly szeptemberében igazolta le a szlovák élvonalbeli DAC, ahol a mögöttünk hagyott idényben két szlovák élvonalbeli bajnokin játszott, majd a novemberi keresztszalag-szakadása miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, írja a székesfehérvári klub.

Szeretnék minél több játéklehetőséget kiharcolni magamnak az edzéseken, és jó játékkal, gólokkal szeretném segíteni a Vidit. Nagyon örülök annak, hogy itt lehetek, bízom benne, hogy sikeres időszak áll előttem és a klub előtt is. Túl vagyok a sérülésemen, újult erővel várom a szezont. Nagyon motivál az is, hogy újra ott legyek az utánpótlás-válogatottban, szeretném magamat ismét megmutatni címeres mezben is

 – nyilatkozta a kölcsönszerződés aláírása után az U15-től az U19-es válogatottig minden utánpótlás nemzeti csapatban pályára lépő, az U18-as és U19-es együttesben két-két gólt szerző támadó.

A fehérvári klub rosszul kezdett az OTP Bank Ligában, négy forduló után mindössze egy győzelemmel és három vereséggel (köztük a Paks elleni 0–2) az utolsó előtti, 11. helyen áll a tabellán. A hétközi fordulóban, szerdán az újonc Kecskemétet fogadja (19.30 óra).

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!