Labdarúgás

2022.08.15. 12:43

Gól és gólpassz Ádám Martintól

A dél-koreai Ulszan Hyundai magyar válogatott csatára, Ádám Martin a második bajnoki mérkőzésén megszerezte első találatát új csapatában, és gólpasszt is jegyzett a Tegu FC ellen 4–0-ra megnyert találkozón.

T. N.

Ádám Martin megkezdte a gólgyártást (Fotó: Ulsan)

Az expaksi támadó a 28. percben büntetőből volt eredményes, majd az első félidő hosszabbításában gólpasszt is adott a japán Amano Dzsunnak. Az Ulszan a második félidőben még kétszer betalált (a második góljukat a 93. percben az éppen Ádám Martin helyére becserélt Leonardo szerezte), ezzel hazai pályán magabiztosan felülmúlva az alsóházi ellenfelét. 

Az Ulszan megerősítette vezetőszerepét a K Leauge-ben, előnye hat pont a második helyezett, címvédő Jeonbukkal, s tizenkettő a harmadik Pohanggal szemben. Előbbinél egy meccsel kevesebbet, utóbbinál eggyel többet játszottak Ádámék. 

Az élvonalbeli Paksi FC-től 1,2 millió euróért szerződtetett támadó negyedik találkozóján volt ott a meccskeretben, kétszer a kezdőben kapott helyet, kétszer viszont a kispadon ülve nézte végéig csapata összecsapását. 

A tizenkét csapatos bajnokság listavezetője vasárnap a tizedik helyezett Gimcheon ­Sangmu vendége lesz a 24. fordulóban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!