Rehabilitáció

2022.08.24. 12:44

Hosszú kihagyás vár a tolna-mözsiek tehetségére

Szeptember végén fekszik kés alá Vámosi Georgina, a 2F-Bau Tolna-Mözs élvonalbeli együttesének fiatal játékosa, aki még júniusban szenvedett keresztszalag-szakadást. Az orvosok szerint a felépülése egy évet fog igénybe venni.

B. S.

Vámosi Georginának (jobbra) akár egy évet is ki kell hagynia

Fotó: MLSZ

Hét elején voltam orvosnál, szeptember 21-ére kaptam időpontot, akkor tudnak megműteni. A szakember szerint valószínűleg egy évet vesz igénybe a rehabilitáció, húsz éves kor alatt általában  ez ennyi szokott lenni 

– válaszolta érdeklődésünkre a 18. születésnapját jövő hónapban ünneplő tehetség, aki a körülményekhez képest jól érzi magát. 

Sokat sétálok, tornázok, szerencsére nem érzek fájdalmat, mintha semmi bajom sem lenne, de tisztában vagyok azzal, hogy ez csak a látszat. Az előtt volt igazán rossz, amikor még nem szívták le a folyadékot a térdem körül, addig nem igazán tudtam mit csinálni. Ezt kétszer tették meg, azóta szerencsére nem jött vissza ez a probléma.

Vámosi Georgina még júniusban, a felnőtt válogatott horvátországi felkészülési tornáján szenvedett súlyos sérülést. A lengyelek elleni edzőmeccsen egy ártalmatlannak tűnő szituációban, kontakt nélküli szerencsétlen mozdulat következtében sérült meg.

A dunaszentgyörgyi fiatal így nem léphetett pályára az Európa-bajnokságon, s az NB I következő szezonját is kénytelen lesz kihagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!