Cselgáncs

2022.08.28. 13:30

Kenderesi Péter világbajnoki címet szerzett Szarajevóban

Kenderesi Péter lehengerlő dzsúdóval, négy ippongyőzelemmel világbajnoki címet szerzett Bosznia-Hercegovinában, az ifjúságiak vb-jén.

TEOL

Kenderesi Péter (balról a második) boldogan mutatja az aranyérmet

Fotó: IJF

Mind a négy mérkőzését ipponnal nyerte meg Kenderesi Péter, a boszniai fővárosban. A PVSK aparhanti illetőségű cselgáncsozója a magyar sport negyedik világbajnoki címét nyerte az ifiknél. A 90 kilogrammos súlycsoportban szereplő Kenderesi mongol Altanshagai, a brazil Barbosa, az ukrán Judanov és az üzbég Sermahmatov ellen is „idő előtt” szerezte meg a győzelmet, a pécsi fiatal – aki júniusban Porecben ezüstérmes volt a korosztályos Európa-bajnokságon – pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el. 

Az éremtáblázaton a két fényesen csillogó éremmel Magyarország hatvan ország között a hetedik helyet szerezte meg Franciaország (3 arany, 2 ezüst, 1 bronz), Grúzia (2, 1, 3), Japán (2, 0, 2), Üzbegisztán (1, 4, 3), Törökország (1, 2, 1) és Olaszország (1, 1, 3) mögött.

Címkék#cselgáncs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!