Motiváció

2022.08.30. 16:37

Nem dől hátra a világbajnoki címe megszerzése után sem

Mérkőzésről mérkőzésre haladt, s próbálta a kedvenc technikájával felülmúlni ellenfeleit Kenderesi Péter, aki ennek köszönhetően aranyérmet szerzett az ifjúsági világbajnokságon.

TN

Kenderesi Péter edzői, Kersics Dávid (balra) és Kersics Antal társaságában

Forrás: PVSK

A szarajevói világverseny egyetlen magyar vb-címe a Pécsi VSK aparhanti kötődésű dzsúdósához, Kenderesi Péter nevéhez fűződik, aki ezzel folytatta kiváló sorozatát, ugyanis idei hetedik viadalán hetedik pontszerző helyezését (két-két első, második és hetedik, valamint egy ötödik pozíció) szerezte meg a bosnyák fővárosban.

Nem gondolkodtam előre, abszolút csak meccsről meccsre haladtam. Az adott ellenfélre koncentráltam, illetve a megvalósítandó taktikára, és ezzel a felfogással sikerült eljutnom a döntőig, amely előtt szintén nem görcsöltem, a nagy tét miatt sem éreztem magamon plusz terhet

 – fogalmazott Kenderesi Péter, hozzátéve, hogy tudatosan választották kedvenc „fegyvernemét”, a földharcot, de más technikák, valamint az állásból való indulások is szerepeltek a repertoárjában.

A pécsiek korosztályos Eb-ezüstérmese a nyolcaddöntőben mongol, a negyeddöntőben brazil ellenfelét győzte le viszonylag simán, a döntőbe jutásért viszont az ukrán, a fináléban pedig az üzbég riválisával már nagyon meg kellett harcolnia a sikerért.

A figyelmetlenségem miatt hátrányba kerültem, azonban megmaradt a higgadtságom, gyorsan átgondoltam a helyzetet és feljebb, nagyobb tempóra kapcsoltam, mivel tudtam, hogy az ukrán hajlamos elfáradni a végére. Szerencsére ez bejött, ezzel kiharcoltam a döntőt

 – nyilatkozta 90 kilogrammos súlycsoport világranglistáján második Kenderesi, aki elárulta, meglepte, hogy a döntőbe nem a világelső szerb, hanem az Ázsia-bajnok Shermakhmatov jutott be.

Edzőjével, Kersics Dáviddal kidolgozott taktikát nem tudta végrehajtani, mert az üzbéget képtelenség volt kimozdítani. A második földre kerülésnél viszont sikerült felülkerekednie ellenfelén.

Ez a siker hatalmas motivációt jelent, de nem fogok hátradőlni, sőt még keményebben dolgozok majd az újabb célokért. Szeptember közepén a junior Európa-bajnokságon is szeretnék bizonyítani 

– zárta a völgységi fiatal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!