Kosárlabda

2022.08.11. 19:10

Stabil NB I/B-s csapattá válna Jan Pavlík irányításával a KSE Bonyhád

Erős B-csoportos csapat kialakítása a cél az Atomerőmű KSE Bonyhádnál, mely új vezetőedzővel, Jan Pavlíkkal a héten kezdte meg az új idényre a felkészülést.

Berg Sándor

Jan Pavlík (táblával a kezében) közönségcsalogató játékot szeretne látni a pályán (Beküldött fotó)

Viszontagságos szezont hagyott hátra még májusban az Atomerőmű KSE Bonyhád, mely az utolsó mérkőzésén biztosította be Zöld csoportos tagságát. A völgységi gárda egy sikeresebb idény reményében kezdte meg szerdán a felkészülést. 

– Az utolsó találkozó nem hagyott kérdést afelől, melyik csapatnak kellett bennmaradni az NB I./B-ben – tekintett vissza az előző idényre Darabos Péter, a bonyhádi klub ügyvezető-elnöke. – A Tiszaújváros elleni playout-párharc mindkét hazai találkozóját megnyertük (előbb 65–59-re, majd 85–49-re győzött a BKSE – a szerk.), ami jól mutatta, mekkora előny volt a hazai pálya. Bízunk benne, hogy az új szezonban nem a bennmaradásért kell küzdenünk, szeretnénk erős B-csapat lenni. 

A megye egyetlen NB I./B-s csapatának magja együtt maradt, így továbbra is Bonyhádon pattogtatja a labdát a kapitány, Tömösváry Máté, valamint Arnold Botond, Baki Sándor, Csizmadia Attila, Frank Áron, Heimann Gergő, Pajor Dávid és Szalai Milán is. Távozott viszont Orgona Gergő és Karosi Gergely, a keresztszalag-szakadásból felépült Gébert Attila azonban felhagy az aktív játékkal. 

Egy év kihagyás után húz újra szerelést a bokasérüléséből és lágyéksérvműtétjéből felgyógyult Pupp Bence. Fiatalítás jegyében az Atomerőmű SE három tehetsége, Kupai László, Kékesi Kolos és Pavlík Botond is a bonyhádiaknál szerezhet ősztől B-csoportos rutint (utóbbi kettő jelenleg az U16-os Európa-bajnokságon szerepel), az U20-as bonyhádi gárdából pedig Sáfrán Botond került fel. 

A kispadon Morgen Frigyest váltó Jan Pavlík csapata a szeptember végi bajnoki rajt előtt két edzőmeccset játszik a Dombóvárral (augusztus 23-án idegenben, 26-án otthon), a Rátgéber Akadémiával pedig szeptember 10-én mérkőzik meg a hazai rendezésű Dr. Ábrahám János-emléktornán. 

– Már csak azért is bizakodóak vagyunk, mert ezúttal több edzéslehetőségünk lesz, mint eddig volt, de kezdetben az összecsiszolódáson és a játékstílus elsajátításán lesz a hangsúly a fiatal csapatnál – emelte ki az ügyvezető-elnök. 

Ki fogják tenni a szívüket-lelküket a pályára 
– Nálam a legfontosabb az, hogy mindenki tegye ki a szívét a pályára, legyen az U12, U16 vagy felnőttcsapat. Ez legyen az alap védekezésben és támadásban egyaránt – fogalmazott Jan Pavlík, aki hosszú évek óta az Atomerőmű SE felnőtt- és utánpótláscsapatainál dolgozott, pályafutása utolsó mérkőzéseit pedig bonyhádi szerelésben játszotta. – A szakmai lépéseket az ASE vezetőedzőjével, Csirke Ferenccel és a paksi U20-as csapat edzőjével, Morgen Frigyessel fogjuk egyeztetni, mert mindannyian egy irányba szeretnénk menni. 

A hosszú távú célok nem változtak, a tehetséges fiataloknak az utánpótlás- és a felnőttkorosztály közötti átmenetben segítenének, miközben Bonyhádon továbbra is maradjon lehetőség kosármeccsekre járni. 

– Olyan játékot szeretnénk produkálni, hogy azzal minél több szurkolót és kosarazni vágyó gyereket a csarnokba tudjunk csábítani. Ennek eléréséhez kemény és szisztematikus munkára van szükség – mondta az új vezetőedző. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!