Labdarúgás

2022.08.14. 22:01

Varga-triplával szerzett pontot a Paks a Bozsikban

Varga Barnabás mesterhármasával 3–3-as döntetlent játszott a Paksi FC a Budapest Honvéd otthonában az OTP Bank Liga 3. fordulójában, ezzel továbbra is veretlenek a bajnokságban.

Berg Sándor

Varga Barnabás mesterhármasával egy ponttal távoztak a paksiak a Bozsik Arénából

Fotó: Török Attila

Mikor, ha nem most, gondolhatták a paksiak a mérkőzést megelőzően. A két csapat egymás ellen vívott eddigi húsz fővárosi bajnokijából mindössze egyet nyert meg a PFC kilenc döntetlen és tíz vereség mellett, azonban az idei forma a vendégeknek kedvezett. Waltner Róbert együttese a Fehérvárt legyőzte (2–0), a Vasassal döntetlent játszott (2–2), a kispestiek viszont az eddigi legrosszabb szezonkezdetüket produkálták nulla ponttal és 0–5-ös gólkülönbséggel.

Nem meglepő, hogy egy hete Székesfehérváron 4–0-s vereségbe beleszaladó Honvédnál négy helyen is változtatott az új edző, Tam Courts, míg az atomvárosiaknál Osváth Attila helyére visszakerült a nyitófordulóban kezdő Vas Gábor. A találkozó elején éppen a fiatal játékos hozott össze büntetőt a hazaiaknak, a jobbhátvédet Tamás Krisztián forgatta be a tizenhatoson belül. Nenad Lukics pedig magabiztosan gurította a hálóba a labdát, százkilencvennégy perc rendes játékidő után megtörve csapata hosszú gólcsendjét. Hat perccel később – továbbra is klasszikus értelembe vett helyzet nélkül – a szerb támadó megduplázta találatainak számát, aki a XIX. kerületiektől Paksra távozó Bőle Lukács kezezéséért megítélt tizenegyesnél is túljárt Rácz Gergő eszén.

A gólok előtt is a vendégek voltak aktívabbak és járatták többet a labdát az ellenfél térfelén (az első félidőben nyolc helyzetből egy talált kaput), de hátrányban a sok apró szabálytalanságok (6, illetve 8 az első negyvenöt percben) miatt folyamatos játék nem alakult ki. A szünetben három helyen is változtatott Waltner Róbert, a büntetőket összehozó játékosok mellett a középpályán is frissített a szakember. Harmincöt másodperccel a kezdőrúgás után a csereként beálló Sajbán Máté centerezése után Varga Barnabás szépíthetett volna, de a kirohanó kapus mellett nem volt már helye eltekerni a labdát. 

Ami a földről nem ment öt méterről, az Haraszti Zsolt szabadrúgása után fejjel sikerült a nyáron érkező támadónak, amivel a paksiak első duplázója lett a szezonban. Majd a triplázója, miután három perccel később a páros gyarkolatilag lekopírozta az előző összejátékukat. A padlót fogó kispestiekre nem tudott rászámolni a Paks, akik magukhoz térve átvették az irányítást, s nem érdemtelenül a csereként beállt Kerezsi Zalán 17 méterről eleresztett lapos, pontos lövésével ismét megszerezte a vezetést. Az izraeli Makszim Plakuscsenko kiállításával felcsillant a remény a paksi pontszerzésre, de a Honvéd jól játszott az idővel, így a 95. percig úgy tűnt, új vezetőedzőjével elszenvedik első vereségüket az atomvárosiak. Jött azonban harmadszor is Varga, aki Sajbán kiharcolt büntetőjét értékesítette, így továbbra is veretlenül a második helyen állnak az atomvárosiak a tabellán.

A paksiak jövő vasárnapra kiírt Ferencváros elleni hazai bajnokiját a címvédő nemzetközi kupaszereplése miatt elhalasztották, legközelebb augusztus utolsó hétvégéjén az Újpest vendégei lesznek (a pontos időpontot még nem határozta meg az MLSZ).

OTP Bank Liga, 3. forduló

Budapest Honvéd–Paksi FC 3–3 (2–0)
Bozsik Aréna, 2545 néző. V.: Karakó (Vígh-Tarsonyi, Aradi)
BP. HONVÉD: Szappanos – Szabó A., Prenga, Gomis (Bocskay, 60.), Tamás K. – Kocsis D. (Jónsson, 67., Mitrovics, 78.), Csirkovics, Zsótér – Plakuscsenko, Lukics (Kerezsi, 67.), Ennin (B. Traore, 78.). Vezetőedző: Tam Courts
PAKS: Rácz G. – Vas (Osváth, a szünetben), Lenzsér, Kádár, Szabó J. – Windecker, Balogh B. (Papp K., a szünetben) – Bőle (Sajbán Máté, a szünetben), Haraszti (Böde, 80.), Szabó B. (Nagy R., 75.) – Varga B. Vezetőedző: Waltner Róbert
GÓLSZERZŐK: Lukics (14., 20., mindkettő 11-esből), Kerezsi (73.), illetve Varga B. (54., 57., 95., az utolsó 11-esből)
KIÁLLÍTVA: Plakuscsenko (75.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!