Labdarúgás

2022.09.28. 14:01

Ádám Martin szerint elmaradt a jogos tizenegyes

Egyértelmű tizenegyesnek ítéli meg Alessandro Bastoni vele szemben elkövetett szabálytalanságát Ádám Martin, a magyar válogatott támadója, aki ha október végére bajnoknak mondhatná magát, kijelenthetné, hogy nagyon szép évet zár.

TEOL

Akár jelképes is lehet a csere: Ádám Martin (balról) a visszavonuló Szalai Ádámot váltja

Fotó: Dömötör Csaba

„Ha ez nem volt büntető, gyalog indulok vissza Dél-Koreába... Ha a bíró megadja, és a tizenegyest gólra váltjuk, lett volna csaknem negyedóránk az egyenlítésre. Csodálatos volt, amit ebben a sorozatban elértünk, csupán azt bánom, hogy így ért véget” – fogalmazott a Paksi FC-től Ázsiába szerződő támadó az olaszok ellen 2–0-ra elveszített Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésen történtekkel kapcsolatban testvérlapunknak, a Nemzeti Sportnak.

A 27 éves csatár hozzátette, az első félidő ki-ki meccs volt, a szünet után viszont ahelyett, hogy egyenlítettek volna, kaptak még egyet. Utána hiába rohantak az eredmény után, s alakítottak ki gólszerzési lehetőségeket, ezúttal nem voltak hatékonyak a kapu előtt. 

A magyar válogatott szerepléséről elmondta, azzal vigasztalhatják magukat, hogy Németországot és Angliát is megelőzték (ami nem kis teljesítmény), s tíz pontot szereztek abban a csoportban, amelyben mindennek számítottak, csak esélyesnek nem.

Csatártársa, Szalai Ádám visszavonulása kapcsán elmondta, nem lesz könnyű pótolni, mert vezérszerepet töltött be a pályán és a pályán kívül egyaránt, s olyan játékost, valamint embert ismert meg személyében, amilyet eddigi karrierje során még nem. 

A nyolcszoros válogatott  Ádám Martin saját teljesítményéről úgy fogalmazott, hogy szerinte jó sorozatot zárt (a Wembley-ben két gólpasszt osztott ki az angolok ellen), amit tőle vártak, azt megtette.

A dél-koreai bajnokságban hétvégén kezdődik a rájátszás, az Ulszan Hyundai emellett a kupa elődöntőjében is érdekelt. A magyar csatár elmondta, a fejlődésének jót tett a váltás, s nagy tett lenne, ha a legutóbbi öt idény aranyérmesét meg tudnák előzni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!