Horgász világbajnokság

2022.09.29. 13:17

Dombóvári versenyző is tagja volt a világbajnok magyar csapatnak

A dombóvári Papp József is tagja volt a spanyolországi Masters Feeder Világbajnokságon aranyérmes magyar válogatottnak.

TEOL

Papp József egyéniben bronzérmes, csapatban aranyérmes lett a szeniorok világbajnokságán

Fotó: Beküldött fotó

Csapatban a franciák és az olaszok előtt aranyérmet szerzett a magyar válogatott a Meridában megrendezett I. Masters Feeder Világbajnokságon. Egyéniben pedig egy arany, illetőleg a dombóvári Papp József révén egy bronzérem jutott a magyaroknak. 

A Guadiana folyón megrendezett eseményen csatornaharcsára, küszre, kárászra, pontyra és márnára „vadásztak” az indulók. Mint Papp József a beszámolójában írta, az edzésnapokon megtapasztalhatták, hogy bár sok a harcsa a folyóban, de a kárászok mennyiségével nem tudja felvenni a versenyt (a világbajnokságon meg van előre határozva, hogy harcsából csak 100-120 grammos, míg kárászból legfeljebb 50 grammos fogható). Beetetés után ugyanis előbb a harcsák jelentek meg, aztán a későbbiekben ellepték a vizet a kárászok, amelyek el is üldözték a harcsákat. 

Lőrincz Dénes (balra) segítette Papp Józsefet a világbajnokságon
Fotós: Beküldött fotó

Az első versenynapnak úgy vágtak neki, hogy kárászokra „mennek” majd, s ennek megfelelő etetőanyaggal, vágott gilisztával, szúnyoglárvával és fullasztott csontival készültek. Papp Józsefnek kedvezett a sorsolás, hiszen egy famentes, s ezáltal árnyékmentes helyet kapott, így óránként 87, 91, 93, 97 és 90 darab halat (összesen 458 darabot) akasztott meg, amivel 21,5 kilogrammos eredményt ért el. A második napon nem volt szerencséje Papp Józsefnek, hiszen egy árnyékos helyre sorsolták ki. Eleinte nem is jöttek a halak az árnyék miatt így az első órában csak 60 darabot sikerült kifognia. Aztán elment az árnyék s elkezdtek kapni a halak. A folytatásban így 90, 100, 93 és 90 darab (összesen 423 darab) akadt horogra, amivel 20,6 kilogrammos eredményt ért el. 

A két nap eredménye alapján a dombóvári horgász egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott fel a világbajnokságon, a csapatok versengésében pedig a legfényesebb érmet, aranyat akasztottak a nyakába. Mint mondta, könnyfakasztó élmény, ahogy az ember a dobogó tetején állva meghatódottan hallgatja  a magyar Himnuszt. 

Címkék#horgászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!