Sikeres próbajáték

2022.09.26. 09:30

Grubor meggyőzte a vezetőséget, marad Pakson

A szezon végéig szóló szerződést írt alá az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban szereplő Atomerőmű SE-vel a szerb Milos Grubor.

B. S.

Milos Grubor szerződést kapott a paksiaktól (Fotó: Molnár Gy.)

Mint arról korábban beszámoltunk, a múlt hét második felében a paksi csapattal készült Milos Grubor. A 31 éves, 201 centiméter magas erőcsatárnak sok ideje nem volt, mindössze a hétvégi, Kometa Kaposvári KK elleni felkészülési mérkőzésen bizonyíthatta Csirke Ferenc vezetőedzőnek és stábjának, hogy helye van a keretben. 

A XI. Orosz László Emlékmérkőzésen 15 ponttal és 7 lepattanóval tette le névjegyét, így a paksi klub hivatalos oldala közleményben kifejtette, a próbajáték sikeres volt, s a szezon végéig szóló szerződést kötött a szerb játékossal.

Grubor hazájában kezdte pályafutását, majd megfordult Romániában, Bosznia-Hercegovinában és Macedóniában is, a 2021/2022-es szezont az osztrák Kapfenberg csapatában töltötte, ahol 28 bajnoki, hat Európa Kupa és egy Bajnokok Ligája mérkőzésen lépett pályára.

„Örülök, hogy itt lehetek, remélem, hamar be fogok tudni illeszkedni a csapatba és egy jó szezont fogunk tudni futni” – nyilatkozta az erőcsatár.

„Nem volt sok időnk keresgélni, de úgy érzem, hogy Milos személyében megtaláltuk azt a játékost, aki beleillik a csapatunkba. Hármas-négyes pozícióban használható, egy jó kezű játékos, védelmet is tud bontani, a mérkőzésrutint kell visszahozni neki. Sok munka vár ránk, remélem, hogy minél előbb összerázódunk” – fogalmazott az új igazolásról Csirke Ferenc.

A Tippmix Férfi NB I/A nyitófordulójában, pénteken 18 órakor az Arconic-Alba Fehérvárt fogadja az ASE. Előtte viszont ma (hétfő) 17.30 órától nyílt edzést és szurkolói ankétot tart a klub a Gesztenyés úti sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!