MOL Magyar Kupa

2022.09.19. 18:37

Harmadosztályú ellenfelet kapott a Paksi FC

Az NB III-as focibajnokság Nyugati csoportjában szereplő Balatonfüred FC lesz az NB I-es Paksi FC ellenfele a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában.

TEOL

Osváth Attiláék (jobbra) NB III-as ellenfelet kaptak a kupában

Fotó: Löffler Péter

A paksiak élvonalbeli gárda lévén az előző körben kapcsolódtak be a kupasorozat küzdelmeibe, s 1–0-s győzelemmel léptek tovább az NB II-es Pécsi MFC-vel szemben. A találkozót október 19-én, szerdán játsszák az NB III-as Balaton-partiak otthonában. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. 

A Paksi FC az elő kiírásban egészen a döntőig menetelt a MOL Magyar Kupában, de Puskás Arénában negyvenezer néző előtt lejátszott fináléban 3–0-s vereséget szenvedett a Ferencváros csapatától. 

A hétfő kora esti sorsoláson kiderült, hogy a Ferencváros az NB III-as bajnokság Közép csoportjában veretlenül listavezető Iváncsa KSE-hez utazik, az Újpest FC az NB II-es Ajka FC vendége lesz, míg a MOL Fehérvár FC megyei NB I-es rangadón (ez az egyetlen élvonalbeli párosítás) a Puskás Akadémia csapatát látja vendégül. 

A három, még versenyben lévő megye egyes gárda (akik közül kettő ott lesz az Amatőr Kupa döntőjében, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban) közül a BTE Felsőzsolca az NB II-ben első helyen álló MTK Budapestet, a Nagyatádi FC az NB III-as Monort, míg a Nyergesújfalu SE a Szekszárdi UFC-t szombaton 3–0-ra legyőző és kiejtő Mezőkövesd Zsóry FC-t fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!