Junior Európa-bajnokság

2022.09.18. 10:24

Helyezetlenül zárt Prágában Kenderesi Péter

Egy mérkőzés jutott az aparhati kötődésű Kenderesi Péternek Prágában, ezzel az idén ifjúsági világbajnoki címet szerző dzsúdós helyezetlenül zárta a junior Európa-bajnokságot.

TEOL

Kenderesi Péternek (szemből) az idősebbek között egy mérkőzés jutott az Eb-n

Forrás: IJF

A Pécsi VSK 90 kilogrammos súlycsoportban induló cselgáncsozója kiváló eredménysorral utazott a cseh fővárosba, miután amelyik versenyen idén elindult, onnan helyezettként tért haza. Két hetedik és egy ötödik helyezés mellett a teplicei Európa Kupát megnyerte, a bukarestin másodikként zárt, az ifjúsági Európa-bajnokságon júniusban Porecben ezüst-, az augusztusi szarajevói világbajnokságon pedig aranyérmet szerzett.

A pécsiek tehetsége még csak jövő januárban lesz tizennyolc esztendős, ezen az Európa-bajnokságon pedig javarészt 19-20 évesek indulnak, éreztette a különbséget edzője, Kersics Antal. A kontinenstornát megelőzően a klub honlapján elmondta, Prágában teljesen más mezőny gyűlt össze, mint Szarajevóban, ezt a közeget pedig kevésbé ismerik. Ráadásul a létszám is magas volt, így az aparhanti kötődésű dzsúdós hiába vezeti súlycsoportja világranglistáját, már az első fordulóban tatamira kellett lépnie. Ezt a britek 20 éves versenyzője, Ryan Rijksen Salman ellen tette meg, s aki egyből le is zárta Kenderesi Eb-szereplését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!