Labdarúgó NB I

2022.09.10. 17:31

Két vereség után győzött a Paksi FC

A Paksi FC 1–0-ra legyőzte a Debreceni VSC-t az NB I-es focibajnokság 8. fordulójában.

TEOL

Kinyik Ákos (balról) és Nagy Richárd (jobbról) ünnepli Balogh Balázst, a mindent eldöntő gól szerzőjét

Fotó: Szabó Miklós

Még el sem kezdődött a mérkőzés, máris volt minek örülniük a paksi drukkereknek. A klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Böde Dániel mégsem távozik, marad a PFC kötelékében, s a jövőben csapatmenedzserként segíti a zöld-fehéreket. Emellett pedig a klub NB III-as csapatában futballozik majd. 

Jó, hogy béke lett, az elmúlt napokban másról sem szóltak a hírek, csak arról, hogy a Paksi FC mennyire nem becsüli ikonját, s hogy Böde Dániel többet érdemelt volna annál, ahogy elbántak vele. Tucatszám jöttek a hozzászólások a közösségi oldalon, némelyik eléggé cifrára sikeredett, aztán jött a klub viszontválasza, most pedig a hivatalos bejelentés, hogy Böde mégsem távozik. 

Nem tudjuk, mi történt a háttérben az elmúlt napokban, de a bejelentés hatására mintha egy kis nyugalom költözött volna a Fehérvári úti stadionba. A drukkerek már nem Bödéről beszéltek, s nem szidták Waltner Róbertet sem, akit a elsőszámú „bűnössé” kiáltottak ki a Böde-ügyben. A csapat pedig magára talált, és két vereség után ismét begyűjtötte a három bajnoki pontot.

Ehhez pedig most elég volt egyetlen gól, amelyet Balogh Balázs szerzett a 19. percben. A Paksi FC harmadik hazai meccsén a második győzelmét aratta az idényben (korábban a Fehérvárt 2–0-ra verte, a Kisvárdától 3–1-re kikapott), a Debrecen ugyanakkor továbbra is nyeretlen vendégként, a Loki egy kisvárdai döntetlen (2–2) mellett harmadszor kapott ki.  

OTP Bank Liga, 8. forduló
Paksi FC–Debreceni VSC 1–0 (1–0). Paks, Fehérvári úti stadion, 2300 néző. V: Farkas Á. (Kóbor P., Szert B.). Paksi FC: Rácz G. – Osváth, Kádár, Lenzsér, Kinyik – Windecker, Papp K. – Nagy R., Hahn, Balogh B. – Varga B. Vezetőedző: Waltner Róbert. Debrecen: Hrabina – Bévárdi, Deslandes, Romancsuk, Ferenczi J. – Dzsudzsák, Baráth, Varga J. – Szécsi, Kiziridisz – D. Babunszki. Megbízott edző: Dombi Tibor. Gólszerző: Balogh B. a 19. percben. 

A magyar válogatott Nemzetek Ligája-fellépései miatt most két hét szünet jön az OTP Bank Ligában, a Paksi FC a 9. fordulóban, szeptember 30-án a Mezőkövesd Zsóry FC vendégeként lép pályára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!