OTP Bank Liga

2022.09.30. 21:57

Kilenc perc alatt fordított, s nyert Mezőkövesden a Paks

Az első félidő mezőnyfölénye után a másodikban a gólok is megjöttek a Paksi FC-től, ezzel az atomvárosiak 2–1-re győztek a Mezőkövesd Zsóry FC vendégeként az OTP Bank Liga 9. fordulójának nyitómérkőzésén.

Berg Sándor

Lenzsér Bence balett bemutatója Molnár Gáborral szemben

Fotó: Kovács Péter

Rosszabbul nem is kezdődhetett volna a mérkőzés paksi szemszögből, mindössze harmincöt másodperc (!) telt el, amikor a kapu előtti kavarodás után Sztefan Drazsics jobb bokájára pattant a labda, onnan meg a bal alsó sarokba.

Érdekesség, hogy ez volt az első gól, amit Nagy Gergely tétmérkőzésen kapott. Az atomvárosiak kapusa a Fehérvár elleni nyitómérkőzést (2–0) végigjátszotta, az Újpest FC ellen viszont a félidőben le kellett cserélni, a két gólnál már Rácz Gergő állt a gólvonal előtt (3–2).

Az előny tudatában  átadta a szervezés jogát a Mezőkövesd, az atomvárosiak pedig éltek is ezzel, többet birtokolták a labdát és többször eljutottak az AC Milannál nevelkedett Riccardo Piscitelli kapujáig. A fiatal Szabó Bálint volt nagyon elemében, a tizenhatoson kívülről és azon belül, középről és szélről is bátran próbálkozott, de az olasz hálóőr lábbal és kézzel is védte a próbálkozásait. A hazaiak láthatóan célfutballt játszottak, őrizték előnyüket és elsősorban a játék tördelésére helyeztek nagyobb hangsúlyt.

Rögtön a szünet után mégis eldönthette volna a találkozót a matyóföldi egylet, de Drazsics első lövését Kádár Tamás, a másodikat Szabó Bálint blokkolta. Fordulás után is nagyon élt a 21 éves szélső, aki védőmunkája mellett támadófeladatait is kiválóan látta el. Az ő bal oldali beadásából egyenlített Varga Barnabás, majd nem sokkal később a cseréként beállt Debreceni Zalán szinte ugyanonnan ívelte középre a labdát, amit Balogh Balázs megcsúsztatva üresen találta Bőle Lukácsot.

A 20 esztendős dunaszentgyörgyi Debreceni Zalán idén nyáron tért vissza a Haladástól az atomvárosiakhoz, s ez volt az első mérkőzése az élvonalban. Szintén mérföldkőhöz érkezett Bőle Lukács, a Honvédtól júlisban érkező támadó először volt eredményes tétmérkőzésen zöld-fehér szerelésben.

A meccsbe belekényelmesedő vendéglátó próbált iramot váltani a hátralévő fél órában, adódtak lehetőségei, de a sérülés miatt kivált Lenzsér Bencét váltó Szélpál Norberttel is állta a sarat a paksi védelem, így Walter Róbert – egy döntetlen és öt vereség után – először győzte le edzőként kollégáját, Kuttor Attilát.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 1–2 (1–0)
Mezőkövesd, 1200 néző. Vezette: Antal P. (Szalai B., Becséri)
Mezőkövesd: Piscitelli – Vajda, Bobál D. (Kállai K., 90.), Lukic, Vajda S. – Karnyicki, Qaka (D. Babunski, 72.) – Besirovic, Cseri (Bobál G., 72.), Molnár G. – Drazsics. Edző: Kuttor Attila
Paks: Nagy G. – Kinyik (Debreceni Z., 55.), Lenzsér (Szélpál, 77.), Kádár, Osváth – Windecker, Balogh B. – Hahn, Bőle, Szabó B. – Varga B. Edző: Waltner Róbert
Gólszerzők: Drazsics (1.), illetve Varga B. (56.), Bőle (64.)
Sárga lap: Pillár (31.), Csehi (33.), Qaka (43.), Piscitelli (51.), Vajda S. (53), illetve Kádár (26.), Osváth (31.), Varga B. (90.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!