Kajak-kenu világbajnokság

2022.09.21. 16:20

Nem gondolkodik a tripla-duplán a címvédő

Összejöhet idén a tripla-dupla Kiszli Vanda számára, az Atomerőmű SE maratoni kajakosa is ott van ugyanis a portugáliai világbajnokságra utazó magyar keretben.

TEOL

Kiszli Vanda (elöl) egy hibának köszönhetően nem tudott címet védeni rövid körön

Fotó: Muzslay Péter

Huszonegy felnőtt, három U23-as és tizenöt ifjúsági versenyzővel számol a jövő héten rajtoló maratoni világbajnokságon Kadler Viktor, a maraton szakág kapitánya. A "nagyok" között szerepel a sportág örökös bajnokának, Kiszli Vandának a neve is, akinek vb-részvételéhez semmi kétség sem fér.

Az Atomerőmű SE 28 éves kajakosa mindkét selejtezőversenyen Czéllai-Vörös Zsófiával meccselt nagyot, a győri magyar bajnokságot a hazaiak klasszisa nyerte, a tokaji válogatóból viszont a paksiak kiválósága jött ki győztesen. A klasszikus táv mellett mindketten ott lesznek a rövidkörös versenyen is a portugáliai Ponte de Limában.

Kettejük külön csatája múlt héten Szekszárdon, a III. Sió Kupa és Marathon Challenge-en folytatódott. Az algás, hínáros folyóvíz Kiszlin babrált ki jobban, így szezonbeli harmadik összecsapásukból másodszor kerekedett a paksi fölé győri riválisa.

Az ASE örökös bajnoka ennek ellenére kiváló idényt fut, hiszen a silkeborgi Európa-bajnokságon és a birminghami Világjátékokon is duplázni tudott (a rövidkörös verseny mellett a klasszikus távon sem talált legyőzőre), címvédőként a vb-nek is az egyik nagy esélyese.

A hatszoros világbajnok ugyanakkor lapunknak elmondta, nem szeretne ezekkel a gondolatokkal foglalni, de minden tőle telhetőt megtesz, hogy a jó sorozatát folytatni tudja Portugáliában is.

A 2013-as év végétől 2020 tavaszáig tolnai színekben versenyző, ezalatt világ- és Európa-bajnoki címet szerző Boros Adrián három számban indul Ponte de Limában: egyesben a rövid és klasszikus szám mellett Erdélyi Tamással párosban is megméretteti magát. Érdekesség, hogy a Sió Kupán éppen társát megelőzve ért elsőként célba.

A világbajnokságot szeptember 29. és október 2. között rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!