Bátaszéki karatesikerek

2022.09.26. 13:09

Péter Panna döntőig verekedte magát a Horvát Openen

Jól szerepeltek a Rijekában megrendezett Horvát Openen a Bátaszék SE karatékái.

TEOL

A tízfős bátaszéki csapat Nagy Ákos edzővel (balról)

Fotó: Beküldött fotó

Rijekában rendezték meg a Horvát Open nemzetközi karateversenyt, melyre 19 nemzet 232 csapat 1600 nevezése érkezett be. A Bátaszék SE 10 versenyzővel indult a megmérettetésen. A verseny színvonalát mutatja, hogy mind a horvátoknak, mind az olaszoknak kvalifikációs program volt, ami nagyon komoly mezőnyt hozott össze minden kategóriában, rendkívül erős ellenfelekkel.

A BSE versenyzői jól szerepeltek Rijekában, többségük nem egy mérkőzésért utazott a kikötővárosba. Nagy Gergő, Kiss Bánk Botond a 9. helyen, Pesti Ábel a 7. helyen végzett. Gál Dánielt csak egy hajszál választotta el az éremtől, sajnos a bronzmérkőzésen egy utolsó pillanatban történő kilépés vágta el az útját a dobogótól, így 5. helyen zárt.

A pozsonyi forgatókönyvet követve, last minute-ben Péter Panna lépett a küzdőtérre a 10-11 évesek -39 kg-ok mezőnyében és magabiztos meneteléssel, a döntőig jutott. A mindvégig kiélezett párharc végeredménye, egy utolsó másodpercben ellenszenvedett 1:0 végeredményt hozott horvát ellenfele javára.

„A látottak alapján örülök, hogy versenyzőink többsége nem egymeccses volt, és a csapategység is remekül alakul, ami mindig fontos ahhoz, hogy egy jó eredmény kijöjjön ezeken a nagy versenyeken. Ezúttal ismét Pénter Panna volt az éremhozó, de alapvetően ennek a gárdának mind az edzés munkájával, mind a versenyen nyújtott eredményeivel elégedett vagyok. Újabb tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, amit a következő hetekben beépítünk az edzésekbe, és biztos vagyok benne, hogy jó hozadéka lesz. A helyezettek mellett mindenképp kiemelem még Hefner Zsófi, Váncsa Zsombor, Gill Dóri és Papp Ákos munkáját, mert rendkívül megbízható, szorgalmas versenyzők” – összegzett Nagy Ákos edző, csapatvezető. 

A bátaszékiek eredményei

2. hely Péter Panna 10-11 évesek, -39 kg
5. hely Gál Dániel 12-13 évesek, -55 kg
7. hely Pesti Ábel 10-11 évesek, -39 kg
9. hely Nagy Gergő kadet, -70 kg
9. hely Kiss Bánk Botond junior, -68 kg

Címkék#karate

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!