OTP Bank Liga

2022.09.03. 15:58

Pont nélkül maradt Kecskeméten a Paksi FC

Elszenvedte második vereségét a szezonban a Paksi FC, mely az újonc Kecskeméti TE vendégeként maradt pont nélkül.

Berg Sándor

Hahn Jánosék hétközben csapnak össze a Ferencvárossal

Fotó: Bús Csaba

Nyolc nap alatt a harmadik bajnoki mérkőzését játszotta az atomvárosi gárda. Hogy megmaradjon együttese frissessége, Waltner Róbert három helyen változtatott kezdőcsapatán a szerdai, Kisvárda elleni hazai 3–1-es vereséghez képest. Jobbhátvédként ezúttal Vas Gábor kezdett, míg Papp Kristóf helyét Balogh Balázs vette át, Sajbán Mátét pedig a Pakshoz az átigazolási időszak legvégén hazatérő Hahn János váltotta. A 2020/2021-es szezon gólkirálya ott volt a két csapat legutóbbi, 2015 áprilisi bajnokiján, akkor ugyancsak a Széktói Stadionban 1–1-re végeztek a felek. 

A kecskemétiek találatára nem sokat kellett volna várni, a negyedik percben Uros Djuranovics indult meg a röviden hazafejelt labdával, de a montenegrói támadó befejezésébe hiba csúszott. Egy percre rá Windecker József buktatta a tizenhatoson belül Banó-Szabó Bencét, de a "sértett" a kapufát találta telibe. Nem a zöld-fehérek középpályásáról szólt ez az időszak, a PFC mezében 102. NB I-es meccsén szereplő szűrőt a 10. percben rosszullét és szédülés miatt kellett lecserélni.

A rutinos játékos kiválása után is átjáróház volt a paksiak középpályája, pontrúgások után a hazaiak könnyedén átrobogtak a támadóharmadba, de komoly helyzetet ott nem tudtak kialakítani. A félidő utolsó tíz percében vették csak át az irányítást Varga Barnabásék, akinek fejét előszeretettel keresték a társak, de ezzel el is haltak azok a támadások. Mégis előnnyel mehettek volna szünetre az atomvárosiak, ha a kapu előtti tűzijáték során Varga Bence nem véd bravúrral vagy nem blokkolnak önfeláldozóan a kecskeméti játékosok.

Fordulás után még annyi idő sem telt el az első KTE-helyzetig, mint az első játékrészben, de ezúttal a félidőben becserélt Katona Bálint lövése a szintén frissen pályára lépő Osváth Attilát – és a vállsérülés miatt maródi Nagy Gergelyt helyettesítő Rácz Gergőt – becsapva talált utat a kapuba. Az előző két idény legeredményesebb csapata küszködött a támadójátékkal, hiányzott a lendület és sokszor a kreativitás is a játékából. Az első, valódi helyzetig végig vitt támadás során Varga kiugratásából Sajbán Máté szépíteni tudott, merthogy korábban a sokadik kontra után Banó-Szabó is feliratkozott a gólszerzők listájára. Felélénkült a Paks, Nagy Richárd távoli lövésénél résen kellett lennie a kapusnak, de egy újabb elkerülhető találat megpecsételte a csapat sorsát.

Az atomvárosiak sorozatban hetedik idegenbeli bajnokiján szereztek gólt, azonban szintén egymás után a hetediken kaptak legalább kettőt. Utóbbi szériát október első hétvégéjén Mezőkövesden szakíthatja meg a PFC (pontos menetrendet még nem tett közzé az MLSZ), mely előtte jövő szombaton 15.30 órakor a Debrecent fogadja a Fehérvári úton.

 

OTP Bank Liga, 7. forduló

Kecskeméti TE–Paksi FC 3–1 (0–0)
Kecskeméti Széktói Stadion. Vezette: Csonka B. (Horváth Z., Aradi)
Kecskemét: Varga Bence – Szalai, Szabó A., Belényesi – Katona M. (Katona B., a szünetben), Nagy K. (Sági, 83.), Vágó, Banó-Szabó (Szabó L, 72.), Zeke – Djuranovics (Szuhodovszki, a szünetben), Tóth B. (Buna, 92.). Vezetőedző: Szabó István
Paks: Rácz G. – Vas (Osváth, a szünetben), Lenzsér, Kádár (Szélpál, 72.), Szabó J. – Windecker (Papp K., 10.), Balogh B. – Hahn (Nagy R., 59.), Haraszti, Szabó B. (Sajbán Máté, a szünetben) – Varga Barnabás. Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerzők: Katona B. (47.), Banó-Szabó (73.), Szabó L. (88.), illetve Sajbán Máté (81.)
Sárga lap: Djuranovics (10.), Belényesi (42.), illetve Nagy R. (65.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!