Cselgáncs

2022.09.20. 14:01

Pupp és Cirjenics is utazhat a taskenti világbajnokságra

Tizenegy versenyzőt nevez a Magyar Judo Szövetség az októberi taskenti világbajnokságra.

Pupp Réka is tatamira léphet Taskentben

Fotó: Dömötör Csaba

Mindkét paksi cselgáncsozó ott lehet Üzbegisztánban, a sportág idei világbajnokságán. A nőknél, az 52 kilogrammos súlycsoportban az a Pupp Réka indul, aki az idei évben szinte mindent megnyert, a férfiaknál a 100 kilósok között pedig a sérüléséből nemrég visszatérő Cirjenics Miklós képviseli a magyar színeket. A harmadik paksi nem versenyzőként lesz ott Taskentben, a korábbi világbajnok, Braun Ákos a női csapatot dirigálja szövetségi kapitányként. 

Nemenként összesen kilenc, súlycsoportonként legfeljebb két versenyzőt indíthat minden ország a judo világbajnokságon, vagyis legfeljebb tizennyolc sportoló képviselheti egy ország színeit az egyéni küzdelmekben. A magyar válogatott nem tölti majd ki ezt a létszámot – tudta meg a Judoinfo. Tizenegy versenyzőnk indul majd a sportág legrangosabb erőpróbáján, az üzbegisztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!