U17-es női válogatott

2022.09.16. 11:46

Szekszárdi és dombóvári fiatalok címeres mezben

Acsádi Petra, Kágyi Kíra és Gyánó Lili is tagja volt a magyar U17-es válogatottnak a Szlovénia elleni felkészülési mérkőzéseken.

TEOL

Acsádi Petra (7-es mezben) és Kágyi Kíra (11) végigjátszotta a szlovének elleni első találkozót

Forrás: MLSZ

Három napon belül kétszer is megmérkőzött a szlovének korosztályos együttesével a magyar U17-es női válogatott. Schumi Dorottya szövetségi edző az első találkozón a kezdőcsapatban szavazott bizalmat, s végig a pályán tartotta az élvonalban szereplő Szekszárdi WFC két oszlopos tagját, Acsádi Petrát és Kágyi Kírát. A novai találkozót, melyen a vendégek húsz perc után emberelőnybe kerültek, végül 2–1-re megnyerték. A szépítő találatban Kágyi oroszlánrészt vállalt, a középpályás a 80. percben gyönyörűen hozta magát helyzetbe, lövése után a kipattanót Berencsi Bernadett tudta gólra váltani.

A szlovéniai visszavágón a dombóvári születésű, de a Pécsi MFC-ben szereplő Gyánó Lili (az NB III-ban szereplő Majosi SE technikai vezetőjének, Gyánó Szabolcsnak a lánya) is játéklehetőséghez jutott, s végigjátszotta a 2–0-s hazai sikerrel végződő találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!