Kezdődik az 53. Sió Kupa

2022.09.12. 16:24

Tizedik elsőségére hajt a házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd

A tizedik győzelmére hajt a kedden kezdődő Sió Kupán az Atomerőmű KSC Szekszárd női csapata.

R. G.

Studer Ágnes (a labdával) és a KSC az előző öt kiírásban kivétel nélkül az első helyen végzett

Fotó: Kiss Albert

A tolnai megyeszékhely együttese eddig kilencszer bizonyult a legjobbnak a nemcsak itthon, de Európában is egyedülállónak számító felkészülési tornán, ráadásul az utolsó öt kiírásban egyaránt győzött. Tavaly az ELTE BEAC Újbudát (80–62), a DVTK-t (74–60) és a PEAC Pécset (66–61) verték meg Bálint Rékáék.

Utóbbi két csapat az idei tornán is itt lesz, s éppen egymással játszik kedden délután négy órakor a szekszárdi sportcsarnokban. A fél hétkor kezdődő megnyitó után pedig héttől jön a házigazda szekszárdiak és a győriek mérkőzése.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Szabó Noémi szakmai és sportigazgató az üldözők viadalának nevezte a tornát, hiszen az Euroliga-győztes és magyar bajnoki címvédő Sopron Basket valamennyi nagy riválisa itt lesz a szekszárdi sportcsarnokban. 

Djokics Zseljko csapata már túl vannak három felkészülési mérkőzésen: a szigetszentmiklósiakat 68–55-re, a PINKK-et 101–46-ra verték meg, a hétvégén azonban meglepetésre 85–69-re kikaptak a Vasas Akadémiától. 

A meccs egyetlen pozitívuma az volt, hogy bemutatkozott a KSC-ben a két amerikai légiós, Victoria Vivians és Sydney Wallace – előbbi ráadásul nagyszerű teljesítménnyel, 32 ponttal nyitott (utóbbi 12-ig jutott). Láthatóan mindketten erősségei lesznek a szekszárdi csapatnak, amelybe még érkezik a harmadik amerikai, a WNBA-ben a Chicago Sky-jal elődöntőig jutó Ruthy Hebard.

A torna keddi meccsei után szerdán szünnap lesz (a csapatok edzéslehetőséget kapnak a városi sportcsarnokban), csütörtökön előbb a két vesztes mérkőzik a bronzért (16 óra), majd a két győztes az aranyért (19 óra). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!