Női futsal NB I

2022.09.09. 09:42

Tolnán nem adják alább a négy közé jutásnál

Az új idényben is a négybe kerülés a 2F-BAU Tolna-Mözs célja az élvonalbeli bajnokságban, ahol a címvédő DEAC-cal és a megerősödött TFSE-vel kell felvennie leginkább a versenyt.

Berg Sándor

Reveland Zoltán a DEAC és a TFSE után harmadik helyre teszi csapatát az erősorrendben

Fotó: Makovics Kornél

– Készen állnak a rajtra?
– Nem sikerült elvégeznünk mindent, amit terveztünk, de amire időnk volt, azt megcsináltuk – válaszolta lapunknak Reveland Zoltán, az előző idényben bajnoki bronzérmet szerző 2F-BAU Tolna-Mözs vezetőedzője. – Tavalyhoz képest annyi változás biztosan lesz, hogy kettőről heti egyre csökkent a közös edzések száma, emellett a helyi fiataloknak Tolnán, a Budapesten élő és dolgozó játékosoknak a fővárosban lesz még külön-külön egy tréningjük.

– Az elvárás változott ennek tükrében?
– Úgy vélem, hogy nem feltétlenül az edzések száma határozza majd meg az eredményességünket. Semmiképpen sem szeretnénk alább adni a legjobb négybe kerülésnél, vagyis a felsőházba jutás az elvárás a csapattal szemben.

– Az élvonal mezőnye valamelyest átalakult, nincs a korábbi évek meghatározó csapata, az Astra, viszont a Miskolc és az Újpest FC vállalta az osztályváltást.
– Az előző idényben rajtunk kívül az említett Astra, valamint a Budaörs és a DEAC személyében még három erős csapat volt. Idén az Olaszországból hazatért Csepregi Gabriellával és ukrán légiósokkal megerősített címvédő Debrecen ezúttal is kiemelkedik, hozzájuk sorolnám még a szintén az olasz ligából visszatérő Kota Gabriellával, Folk Zsuzsannával vagy Varga Adéllal erősítő TFSE-t. Velük kell valamilyen úton-módon pariban lennünk, hogy sikerüljön megelőzni őket. A Budaörs idén sötét ló lesz a mezőnyben, kíváncsi leszek, a nagypályás játékosokkal a futsalban milyen minőséget képviselnek majd. A két újonc mellett a Csepel maradt hírmondónak az előző idényből.

– A Tolna-Mözs viszont hosszú időre elveszítette egyik, ha nem a legjobbját, Vámosi Georginát.
– Nagy érvágás a kiesése, mondhatni ő szabta a támadójátékunk fazonját. Jövő héten műtik keresztszalag-szakadás miatt, felépülésére az egész idény rámegy. A korábbi szezonban az ő formája határozta meg a játékunkat, az ellenfelek belőle készültek. Az ő szerepét talán jobban elosztva, egyénileg többen hozzá tudnak majd tenni a csapat teljesítményéhez. Két távozónk is van Botka Bettina és Horváth Hanna személyében, előbbi Újpestre igazolt, utóbbi felhagyott az aktív játékkal. Érkezett viszont a klub korábbi játékosa, Krascsenics Petra, aki a Thelena Kupán megmutatta, erőssége lesz a csapatnak.

– A bajnokságban kezdésnek jobb ellenfelet nem is álmodhattak volna az újpestieknél.
– A hazai rendezésű tornán képbe kerültünk velük (a Tolna-Mözs többek között Krascsenics triplájával 5–1-re nyert – A szerk.), masszív, kellemetlen kis brigád, amelyik nem feltétlenül futsalozik, inkább a nagypályás elemeket  próbálja felvonultatni. Nehézzé is tudjuk tenni ellenük a saját dolgunkat, de ha úgy játszunk, mint múlt héten a tornán, akkor az elvárható győzelem meglesz ellenük.

Novemberben mérkőznek meg először a címvédővel
A Tolna-Mözsiek őszi bajnoki menetrendje (a 3. fordulótól a dátum tájékoztató jellegű, pontos időpont még nincs). I. forduló, szeptember 11., vasárnap: 2F-BAU Tolna-Mözs–Újpest FC 17 óra. II. forduló, szeptember 25., vasárnap: 2F-BAU Tolna-Mözs–TFSE-Bestrong 17 óra. III. forduló, október 1.: Miskolci Vénusz–2F-BAU Tolna-Mözs. IV. forduló, október 8.: 2F-BAU Tolna-Mözs–Csepel FC USE. V. forduló, október 29.: 2F-BAU Tolna-Mözs–Budaörs. VI. forduló, november 5.: DEAC–2F-BAU Tolna-Mözs. VII. forduló, november 12.: Újpest FC–2F-BAU Tolna-Mözs. VII. forduló, november 26.: TFSE–2F-BAU Tolna-Mözs. IX. forduló, december 10.: 2F-BAU Tolna-Mözs–Miskolc. X. forduló: Csepel–Tolna-Mözs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!