Cselgáncs

2022.10.04. 18:49

A fiatalok letették névjegyüket az Atom Kupán

Hét ország közel ezer dzsúdósa lépett tatamira hétvégén a paksi utánpótlás Atom-kupán.

B. S.

Ha túlzott gyermekzsivajtól nem is, de a tatamira való leérkezést jelző puffanásoktól hangos volt a Gesztenyés úti sportcsarnok a hétvégén. Ausztriából, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Ukrajnából, de  még Svájcból is érkeztek fiatalok az utánpótlás Atom-kupára.

A nagy számok törvénye alapján (összesen nyolcszáznegyvenkilenc judoka lépett szőnyegre) nem kizárt, hogy jelen volt a jövő nagy sztárja is.
A legfiatalabb korosztály, a diák C-korcsoportosok a Magyar Kupáért küzdöttek. A házigazda Atomerőmű SE-ben Dallos Petra (40 kg) végigverte a mezőnyt, mind a négy ellenfelét wazaarival győzte le, megszerezve az aranyérmet. Lovászi Kornél (55 kg) a döntőig menetelt, ott azonban elvérzett riválisával szemben, Magyar-Jankovics Rebeka (36 kg) és Kalmár-Appelt Áron (39 kg) a vigaszágon egészen a dobogó harmadik fokáig jutott. Liptai Ákos (33 kg) két sikerrel megvívott csata után a vigaszágról végül az ötödik helyre küzdötte fel magát.

A szekszárdi Gemenc JK ebben a korcsoportban Szepesi Hunor (30 kg) és Nepp Gergő Mihály (50 kg) révén két hetedik hellyel zárt.

Az A- és B-korcsoport számára a magyar bajnoki címek megszerzése volt a tét.

A B-korcsoportban a paksi Vajna Csongor lehengerlő teljesítménnyel, valamennyi meccsét ipponnal megnyerve bajnoki aranyat szerzett 50 kilogrammos súlycsoportban. Mellette Kiss Dalma Klára (40 kg), Molnár Ádám (38 kg) és Hernádi Gergely (41 kg) jó teljesítménnyel  otthon tartotta az egyik bronzérmet. Czibula Nádja (49 kg) nagy csatában ötödik lett és Grosan Erik (41 kg) is a pontszerző hetedik helyen végzett.

A dombóváriak is képviseltették magukat, Börcsök Annabella (36 kg) ezüstöt nyert. A szekszárdiakat Dobrovoli Lóránt (38 kg) képviselte, s zárt hetedikként.

Az A-korcsoportban viszont tartolt Szepesi József csapata. Beke Csongor (38 kg), Fülöp György (41 kg) és Simon Máté (54 kg) ellenállhatatlan versenyzéssel szerezte meg a bajnoki címet (Fülöp és Simon mindegyik, Beke egyet kivéve valamennyi csatáját ipponnal zárta). Rajtuk kívül Fehérvári Abigél (56 kg) bronzérmes lett, Vaszari Kinga (45 kg) pedig hetedikként zárt.

Palencsár Péter (60 kg) révén a paksiak is gyűjtöttek egy bronzot, míg Hernádi Bence és Izsák Simon (mindketten 41 kg) a hetedik helyet szerezték meg.
Dombóváriként Szabó Emília (41 kg) bajnoki címet szerzett, Palánki Sára (35 kg) pedig ezüstnek örülhetett.

Az összesített éremtáblázat élén a Ledényi Judo Iskola (4 arany, 1 ezüst, 1 bronz) végzett, megelőzve a Mogyi-Bajai JC (3, 1, 8) és a Kaposvári USE (3, 1, 3) csapatát a képzeletbeli dobogón. A Gemenc JK az előkelő ötödik (3, 0, 1), az Atomerőmű SE a nyolcadik (2, 1, 6), a Dombóvár a 34. helyet szerezte meg.

Serdülő és ifi érmeket is elhoztak
A serdülők rangsorversenyén a Gemenc JK-ból Pető Léna (31 kg) aranyérmes, Berlinger Zsuzsa (44 kg) és Seregi Balázs (+81 kg) ötödik, Pető Levente (45 kg) és Szepesi Botond (50 kg) hetedik lett. Az ifjúságiaknál Hilbert József (+91 kg) ezüst-, Sárosdi Ákos (81 kg) bronzérmet szerzett. Az ASE-nál a fiatalabb korosztályban Molnár Ákos (36 kg) ötödikként, Anderkó Bence László (66 kg) hetedikként végzett, az idősebbeknél Andorka Kende (81 kg) a döntőig menetelt. A dombóvári Domokos Zsófia (70 kg) az ifiknél negyedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!