Fitnesz

2022.10.21. 07:35

A funkcionális világbajnokságra jutott két dombóvári fiatal

A Dombóvári Z2 Sportegyesület két fiatalja, Halmosi Zsolt és Tóth Dominik indulási kvótát szerzett a Junior Funkcionális Fitnesz Világbajnokságra, melyet Mexikóban rendeznek az idei év decemberében.

TEOL

Halmosi Zsolt (balról) és Tóth Dominik is jogot szerzett a vb-n való indulásra

Fotó: Beküldött kép

A Funkcionális Fitnesz egy fiatal, ugyan akkor nagyon népszerű és látványos sport, mely több olimpiai sportág kihívásait vegyíti kevert formában (torna, atlétika, súlyemelés, úszás, kerékpározás, evezés). 

A Funkcionális Fitnesz 6 tesztben méri komplexen a sportolók képességeit (Állóképesség /Endurance, Erő/Strength, Saját testsúlyos/Bodyweight, Ügyesség/Skill, Kevert/Mixed, Teljesítmény/Power). Mozgásanyaga igen széles, és magában foglalja az állóképességi sportok (futás, úszás, kerékpározás, evezés stb..), a gimnasztika és torna (saját testsúlyos gyakorlatok: húzódzkodás, kötélmászás, kézenállás, kézenjárás, kézenállásból nyomás stb.), valamint az ellenállással végezhető mozgások, és erőgyakorlatok (erőemelés: felhúzás, guggolás; súlyemelés: lökés, szakítás; különböző rendhagyó ellenállásokkal végezhető feladatok: Kettlebell, dumbell, medicin labda, homokzsák, szán stb…) magas szintű elemeit.

A magyar versenyzők ebben a sportágban évről évre nagyszerű eredményeket érnek el, annak ellenére, hogy a hazai szövetség igen szűkös anyagi helyzetben van, s a sportolók utaztatása, így a két dombóvári fiatalemberé – akik egyébként a Tolna Megyei SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium tanulói – is nagyban a szponzorok támogatásától függ. 

A hazai szövetség ezért minden versenyzőjének támogatói felületet nyitott, amelyen keresztül bárki segítheti a sportolók kiutazását és a vb-n való részvételét. Halmosi Zsolt támogatói felülete itt, Tóth Dominiké pedig itt található!

 

 

Címkék#fitnesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!