Nyilatkozatok

2022.10.22. 11:28

A mentális erősség hozta meg a harmadik ASE-győzelmet

Csirke Ferenc, az Atomerőmű SE vezetőedzője szerint fontos momentum döntött csapata javára a Nyíregyháza otthonában a férfi élvonalbeli kosárlabdabajnokság pénteki mérkőzésén.

TEOL

Csirke Ferenc szerint fejben is erős lehet idén az ASE

Fotó: Molnár Gyula

A paksiak ötödik bajnoki mérkőzése is szoros végjátékban dőlt el, de két vereséget követően Nyíregyházán Csirke Ferenc együttese felé billent a mérleg nyelve, ezzel 3/2-es mutatóval áll az élvonalban.

„Izgalmas mérkőzés volt, de nem biztos, hogy külső szemmel szép játék volt. A héten elővettünk egy új védekezést, amit Perry-n alkalmaztunk, mert őt egy az egyben nehéz megállítani. Ezzel úgy érzem, sikerült túlpörgetnünk őt. Két fontos momentum volt: az első, hogy az elején 15–6-nál visszajöttünk a meccsbe, a harmadik negyedben pedig sikerültek a támadásaink és el tudtunk menni tíz pontra. Aztán érthetetlenül sorra adtuk el a labdákat. A második, amikor négy ponttal átvette a vezetést a Nyíregyháza zsákolásokkal és gyorsindításokkal, de nem estünk össze. Ez mutatja, hogy a csapatunk erős lehet fejben. Nagy bravúr, hogy húsz eladott labdával meg tudtuk nyerni a mérkőzést, ebben közre játszik, hogy simán, 42–33-ra megnyertük a lepattanózást” – értékelte a találkozót a paksiak vezetőedzője.

Az ASE légiósa, Milos Grubor szerint a védekezés és a csapatjáték hozta meg szezonbeli harmadik sikerüket.

„Nem kezdtük jól a mérkőzést, de később okosabban támadtunk és keményebben védekeztünk, csapatként játszottunk és kiegyenlítetté vált a mérkőzést. Az első félidőben kevés eladott labdánk volt, a második játékrészben viszont több, mint tíz. A hazaiak ezt kihasználták és így a vége szorosra sikeredett. Véleményem szerint a kemény védekezés és a csapatjáték hozta meg végül a sikerünket” – nyilatkozta a 13 pontig jutó szerb erőcsatár.

Tippmix Férfi NB I, az 5. fordulóban
Hübner Nyíregyháza BS–Atomerőmű SE 69–71 (18–19, 18–16, 15–24, 18–12). Nyíregyháza, Continental Aréna. Vezette: Földházi T., Pozsonyi L., Nyilas I. Legjobb dobók: Perry 21/9, Hillsman 13/6, illetve Eilingsfeld 19, Kovács Á. 16/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!