Nosztalgiameccs Izményben

2022.10.15. 11:06

A régi rangadók emlékére mérkőzik meg a két szomszédvár

Nosztalgiameccset játszanak hétvégén Izményben, ahol a helyi öregfiúk a györei szeniorokkal meccselnek.

R. G.

Kelemen Ferenc polgármester az Izmény SE szerelésével. A faluvezető mögött a szépen felújított klubépület

Fotó: Mártonfai Dénes

Az ötletgazda, Balogh Árpád a TEOL.hu-nak elmondta, a korábbi vérre menő szomszédvári derbik emlékére rendezik meg a találkozót, amelyen vasárnap 12.30-kor indul útjára a labda. Az egykori futballisták örömmel mondtak igent a felkérésre, mert bár az évek elszaladtak mellettük, a futball iránti szerelmük nem kopott meg. A kétszer 25 perces meccs után pedig a fehér asztal mellett lehet majd nosztalgiázni egy kicsit a régmúltról. 

Györe és Izmény alig három kilométerre fekszik egymástól, a kilencvenes években a dombóvári és a szekszárdi körzeti ligákban szerepeltek, s bár többnyire Izményben volt a jobb csapat, a györeiek sokszor borsot törtek a rivális település orra alá. A györeiek leginkább az 1992/1993-as szezont emlegetik fel, amikor ők a második helyen zártak, míg az izményiek csak kilencedikek lettek a szekszárdi körzeti bajnokságban. 

Györében nagyon régen, 1999 nyarán szűnt meg a futball, akkor a megyei III. osztály Déli csoportjában végeztek az utolsó helyen. Olyan, a megyei futballtérképről azóta szintén eltűnő csapatokkal meccseltek, mint a váraljai, a harci, a závodi, az alsónánai, a bogyiszlói, a mőcsényi, a bonyhádvarasdi, vagy a lengyeli. Izményben még tartják magukat, a megyei III. osztály Keleti csoportjában jelenleg három győzelemmel és két vereséggel hatodikak, s a gálameccs után, fél háromtól a Sióagárdi SE-vel találkoznak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!