Férfi kosárlabda NB I

2022.10.08. 21:15

Csirke Ferenc és Kovács Ákos is többet várt a Honvéd ellen

Sem az Atomerőmű SE vezetőedzője, sem a kapitány nem volt elégedett az újonc Budapesti Honvéd elleni mutatott játékkal.

R. G.

Csirke Ferenc szerint így nem lehet pályára lépni, ahogy azt csapata tette

Fotó: Molnár Gyula

„Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, de a Honvédnak is, hiszen végig nagyon jól játszottak – mondta Csirke Ferenc a 75–71-re megnyert találkozót követően. – Az első negyedben szerettük volna megmutatni nekik, hogy melyik lesz a jobb csapat, ez sajnos nem sikerült, végig az eredmény után kellett futnunk. A fiúk a múlt héten bebizonyították, hogy nem csak ennyit tudnak. Át kell beszélnünk a játékosokkal, hogy egy NB I-es bajnokin nem lehet úgy játszani, még három percig sem, hogy az van bennük, hogy úgyis megnyerjük ezt a mérkőzést. Nem igazán találtuk a Honvéd védekezésének ellenszerét, ezen dolgoznunk kell a jövőben. Köszönjük a közönségnek, hogy végig mellettünk álltak és a belehajszolták a csapatot a győzelembe” – tette hozzá az ASE vezetőedzője. 

„Egy végletekig kiélezett egylabdás meccs lett a mai találkozóból, nekünk ez mindenképpen negatívumot jelent, hiszen úgy gondolom, hogy be kellett volna darálni a Honvédot – összegzett Kovács Ákos, a paksiak irányítója. – Puha volt a védekezésünk, sok támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek, a kettő-kettő elleni szituációkra sem tudtuk megtalálni a megfelelő ellenszert, ezekből vagy üres közeli vagy üres kinti dobásokat kaptunk. Az egyetlen pozitívum számunkra az, hogy győzni tudtunk, de az biztos, hogy ez kevés lesz a folytatásban, ennél sokkal több kell” – zárta az ASE kapitánya. 

A paksiak a harmadik fordulóban, kedden 17.45 órától a Kometa Kaposvári KK vendégei lesznek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!