Ifjúsági országos bajnokság

2022.10.13. 15:30

Egy bronzérem került Szekszárdra a szegedi ob-ról

Jól szerepelt a Gemenc Judo Klub a szegedi ifjúsági B-korcsoportos országos bajnokságon, a szekszárdi klub egy bronzérmet is elhozott a Tisza partjáról. A dombóváriak egy hetedik helynek örülhettek.

B. S.

Illusztráció

Fotó: Molnár Gyula

Azt követően, hogy többek között három bajnoki címmel zárta a hónap elei paksi utánpótlás utánpótlás Atom-kupát a Gemenc JK, a szegedi ifjúsági országos bajnokságon is jól szerepeltek a szekszárdi dzsúdósok.

Megyei szempontból a fiúk 81 kilogrammos súlycsoportja volt a legnépszerűbb, hiszen két paksi és egy szekszárdi cselgáncsozó is megmérette magát. Az Atomerőmű SE párosának, Andorka Kendének és Czibula Bernátnak ezúttal nem jött ki a lépést, már az első mérkőzésükön vereséget szenvedtek, így helyezetlenül zártak. Sárosdi Ákos az első két meccsét ipponnal nyerte, de az elődöntőben a későbbi bajnok megállította őt, de a vigaszágon megnyerte bronzcsatáját, így a paksi Magyar Kupa után az ob-n is harmadik helyen végzett.

Klubtársai közül Berlinger Zsuzsa (44 kg) az elődöntőben vérzett el, s a vigaszágon is vereséget szenvedett csakúgy, mint Pető Levente (42 kg), így mindketten ötödikként zártak.

A dombóvári Bocz Dorka az U23-as korosztályban két vereséget könyvelhetett el, s végül hetedik helyen végzett a 70 kilogrammosok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!