Női futsal NB I

2022.10.03. 19:45

Eredményesen alkalmazkodott a helyzethez a Tolna-Mözs

Rövid kispaddal is sikerült győznie az újonc DVTK-Vénusz otthonában a 2F-BAU Tolna-Mözsnek, mely ezzel továbbra is veretlen a futsal női NB I-ben.

B. S.

Hatala Boglárka (balra) gólt és gólpasszt jegyzett a DVTK otthonában

Fotó: Kiss Albert

Furcsa előjáték előzte meg a találkozót, hiszen alapból szűk kerettel utaztak el Miskolcra a tolna-mözsiek, ahol később kiderült, hogy még annál is kevesebben tudnak majd pályára lépni az újonc ellen. Reveland Zoltán rendelkezésére mindösze két mezőnycsere állt, miután a meghatározó játékosok közül  Krascsenics Petrára, Szalkai Kittire és Csapó Orsolyára sem számíthatott. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a borsodiak – akiknek a vezetőedzője az a Volodimir Kolok, aki korábban a Tolna-Mözst, majd a Szekszárdot is irányította – nem állították komoly kihívások elé vendégeiket. 

A DVTK-t fizikálisan erős felépítésű játékosok alkotják, akik a nagypályás játék elemeit próbálják átültetni a futsalba. Ellenünk is erőből próbáltak játszani, de szerencsére ez eredményességben nem mutatkozott meg

 – fogalmazott a másodosztály Keleti csoportját veretlenül megnyerő ellenfelükről Reveland Zoltán. 

A szűk keret miatt az volt a célunk, hogy bírjuk erővel a végét is, ezért nagyon más választásunk nem volt a taktikára mint, hogy visszaállunk védekezni és kontrákra rendezkedünk be

– tette hozzá a tolna-mözsiek vezetőedzője.

Tíz percet kellett csak várni a vendégek vezető találatára, amikor Wiesner Dalma egyéni villanásait követően Hatala Boglárka adta be a kapu közvetlen előterébe a labdát, ami megtalálta az üresen maradt Nagy Noémit. 

A sarkazós találat után az első játékrész hajrájában, türelmes labdajáratás után Kiss Gréta passzából Bajcsy Krisztina szépségdíjas, felső sarkos találatával növelték előnyüket a vendégek, a végeredményt Hatala állította be a szünetet jelző dudaszó előtti pillanatokban.

Az első játékrészben, amit elterveztünk, sikerült megvalósítanunk, így magabiztos előnnyel mehettünk pihenőre. A szünet után érezhető volt a játékunkon, hogy fogytán az erőnk, több pontatlanság csúszott a játékunkban. Mégis azt kell mondanom, hogy hátul fegyelmezettek voltunk, emiatt egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk 

– értékelt lapunknak Reveland Zoltán.

Női NB I, a 4. fordulóban

DVTK-Vénusz–2F-BAU Tolna-Mözs 0–3 (0–3)
Miskolc, v.: Szabóné Katona B. (Skurapa, Vígh I.). 
DVTK: Putnoky – Lipták, Fukler-Váradi, Kóka, Gyarmathy. Csere: Visnyánszki, Magyar H., Veréb V., Boda N., Molnár E. Edző: Volodimir Kolok
Tolna-Mözs: Deczki – Wiesner, Bajcsy, Kiss G., Nagy N. Csere: Kulcsár D., Tancsa, Hatala. Edző: Reveland Zoltán
Gólszerzők: Nagy N. (10.), Bajcsy (18.), Hatala (20.).

A bajnokság állása

1.Debrecen321014–57
2.Tolna-Mözs321012–47
3.TFSE421117–137
4.Budaörs31119–104
5.Csepel310210–123
6.Diósgyőr31026–113
7.Újpest FC30034–170

A tolna-mözsiek vasárnap 17 órakor azt a Csepelt fogadják, amely a szezon eddigi legnagyobb meglepetésére 6–1-re legyőzte az előző idényben bajnoki döntőt játszó Budaörsöt (a forduló harmadik mecccsén a címvédő DEAC 6–1-re győzött a TFSE vendégeként).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!